Как да скрепим връзката със секс?

Заедно сте от паметивка. Ето защо можете и трябва да опитвате нови неща в леглото.

Едно от най-страхотните неща на това да си обвързан е, че до теб има някой, на когото можеш да се довериш, за да откривате нови неща заедно, нали?.

Новите гаджета не са наясно с границите и не знаят онова, което истински ни харесва. Кой може да ни задоволи най-добре, ако не този, който познава всичките ни бутони на удоволствието.

Иска ми се да вярвам в тази идея. Но като коуч по срещите, се виждам с хиляди мъже и жени всяка година и така стигнах до доста притеснителен извод. За много двойки важи точно обратното.

Повече дългогодишни партньори знаят все по-малко за своята сексуалност през годините. На всичко отгоре, ако връзката им се разпадне и единият се впусне в еднократна забежка, най-вероятно ще даде много повече от себе си в леглото с този непознат човек, отколкото е направил през последните години с партньора си, когото обича.

Едно изследване в Канадския журнал на човешката сексуалност потвърждава, че колкото по-дълга е връзката ни, толкова по-малко склонни сме да рискуваме с новости в секса.

Защо се случва това?

Ами, психологически е по-лесно да изразяваме неприличните си желания или нови сексуални щения в краткотрайна афера. Когато сме във връзка, се притесняваме, че ще обидим партньора си /Значи, досега не си бил щастлив, а?/, ще получим критика /Трябва ти играчка в леглото, защо?/ или ще се засрамим.

Резултатът? 

Получава се така, че има двойки, които понякога си пускат порно или четат еротична литература, но правят в леглото едни и същи неща. Може би при теб не е така. Вероятно ти си част от онези малко двойки – късметлии, които правят секс без задръжки /или със задръжки под формата на кожени ръкавици/.

Ако е така продължавайте да висите от полилея или да сипвате горещ восък по телата си. Но дори и да се чувствате в сексуален синхрон, си струва да се запиташ:

„Дали партньорът ми иска да изследваме нови начини, за които не знаем?“

Тема за размисъл: Изследване на журнал за секс у открило, че когато двойките са по-склонни да правят заедно „сексуални трансформации“, да опитват нови неща, за да повишат удоволствието на партньора си, повиша в пъти и удовлетворението от връзката им.

Ако искаме връзката да е устойчива трябва да се научим да казваме на партньора си какво желаем в леглото и не само, а и да го окуражим да прави същото.

Когато попитате някого какво му харесва, какво искате да направите заедно, докъде да стигнете, той ще се чувства поласкан и ще може да покаже истинското си аз.

Да говорим открито за секс не е единственият начин?

Когато постъпваш смело в секса, можеш да окуражиш и другия да го направи. Може да се появиш на среща с перука на брюнетка, ако реално си блондинка? Или дори споменаването, че може да посетите заедно сексшоп където и двамата да изберете нещо, което искате да опитате, би му показало че си склонна да пробваш нещо ново.

Да прескочите тази яма може да означава да си изобретателна

Да речем, че той те перва лекичко по дупето, а ти искаш да те напляска. Кажи му: „Възбуждам се, когато правиш така и това ме кара да си мисля и да друго, че искам да ме напляскаш“.

Хората имат нужда от стабилност и емоционален комфорт, но също така жадуват за приключения и сексуална възбуда. Доста често двойките се грижат за първото, а второто остават на случайността.

Едно е сигурно: ако някой е съгласен да прави секс с мен оттук нататък, най-малкото, което мога да направя, е да дам най-доброто от себе си, за да поддържам удоволствието му.

Имало е случаи, в които сте попаднали на гореща сцена по време на филма, нали? Кажи „Това е секси“ – може да го опитаме – важно е желанията да се изговарят и да си наясно, че желанията на другия се променят непрекъснато. Когато започнем да виждаме у партньора си най-подходящия човек, който е готов да задоволи сексуалните си нужди, ще спрем да вярваме, че моногамните връзки губят битката заради малките ни мръсни фантазии. Коментари