Основи на сексетиката, които трябва да научиш преди 30

Сексът на 30 е страхотен, когато вече имаме опит и знаем етикета на добрата секс практика. Даваме ти отлична възможност да ги преговориш сега за отличен.

1. Ако не си кажеш няма да се оплакваш

Имаш пълното право да решиш да се сърдиш мълчаливо, ако той не прави нещо, което ти харесва. Само не очаквай нещата да се оправят с магия.

Чувала си този съвет и преди, но може би не го спазваш – мъжете не могат да четат мисли, а жените сме толкова различни в секса, че най-добрият подход е да казваш и показваш ясно кои са основните неща, които те възбуждат, както и категорично не са твоето нещо.

2. Ако се преструваш, никога нищо няма да се подобри

Всички сме имитирали оргазъм и в това няма абсолютно нищо срамно. понякога това е дипломатичен ход, част от секс-етикета. Ако обаче се преструваш почти всеки път, това рано или късно ще се превърне в проблем във връзката.

3. Да бъдеш егоист не е секси

Истинският мъж се грижи за удоволствието на дамата в леглото си. Истинската жена се грижи за удоволствието на мъжа си. Толкова е просто. Сексът е занимание за двама и всеки от партньорите трябва да умее и да взима, и да дава.

4. Да бъдеш използван също не е секси

Ако трябва си купи тетрадка с тесни и широки редове и препиши това изречение на няколко страници: мъж, който пренебрегва нуждите ти в леглото, винаги, винаги е лоша идея. Не му намирай оправдания и никога не си помисляй да виниш себе си.

5. Трябва да си наясно докъде си готова да стигнеш

Желанието да пробваме нови неща и да се насладим на различните усещания в секса е нещо като солта в готвенето. И все пак, всяка от нас има територии, в които наистина не се чувства добре.

Бъди откровена със себе си за това, кои са твоите секстабута – в това няма нищо срамно, нито пък те прави скучна. Колкото по-наясно си с това какво ти е истински неприятно, толкова по-малко рискуваш да се почувстваш употребена или разочарована.

6. Нормално е понякога да кажеш „не“

Ти и той не сте тигри по време на размножителния период. Понякога съвсем не ти е до това, а понякога той е уморен. Не прави от един отказ драма, цупенето в такъв случай, честно казано, е доста глупава проява. Особено, ако човек откаже достатъчно мило, обясни причината точно в този момент да не иска секс и да предложи нещо друго – филм или гушкане.

7. Предпазването е грижа и за двамата

Да кажем, че си с мъж, който сладко те убеждава, че с презерватив не му става, но той знае как да те „пази“. Според американските изследвания „знаенето“, завършва с фал между 15 и 28% от случаите, което значи близо една четвърт. Та, ако той е готов да те изложи на 28% риск, не е е ли недорасъл егоист?

8.Ако все пак го правите без презерватив, време е за „онзи“ разговор.

Ако минаваш на хапчета или спирала, значи е дошъл моментът да изясните какъв тип връзка очаквате един от друг. Отказването от презерватива трябва да значи, че минавате в моногамен режим, и това трябва да се каже ясно. Ако един от двамата не е напълно убеден, че иска да се отдаде изцяло, правилното решени е е прилежно да се придържате към кондомите.

9. Трябва ти хубаво бельо

На 30 е крайно време да имаш няколко комплекта по-скъпо, изискано бельо. Правилото важи с пълна сила както за свободните момичета, така и за тези с по две деца. Разбира се, че никой мъж не иска да те гледа постоянно с памучни бикини и сутиен без банели, но хубавото бельо е колкото за съблазняване, толкова и за личен ритуал за самочувствие, с който да си напомняш, че заслужаваш най-доброто, и да се почувстваш поне две идеи по-впечатляваща.

10. Не подценявай целувките 

В гимназията те бяха всичко, което имахме. На 30, като че ли сме все по-склонни да подценяваме невероятния им еротичен заряд, а когато сме в дълга връзка – направо да ги претупваме. Сексът без горещи целувки обаче е като препечена филийка без масло. Така, че дръж уменията си в областта в изправност и готовност.

11. Вашият секс си е ваша работа

Независимо дали си била с този мъж веднъж, или сте партньори от повече време, желязното правило е да нищиш представянето му в леглото с приятелки. Струва ти се страхотно забавление, докато сте на кафенце, да разкажеш в коя посока е леко закривен неговият инструмент?

Помисли дали ти би се забавлявала, ако той разкаже как мъркаш, каква ти е анатомията и предпочитания пред приятелите му. Да, всички сме изпадали в откровения, но на 30, трябва да оставиш това в миналото. Изключение правят случаите, в които искаш да споделиш пред приятелки колко е страхотен в секса и колко му е голям. Това е информация, която никой мъж не държи да се пази в чак толкова голяма тайна. Коментари