Секс с любов или „просто секс“. Изберете сами

Секс с любов или “Просто секс”, както се казваше в един филм, в който Аштън Кътчър и Натали Портмън през цялото време се опитваха да убедят себе си колко е велико да правят секс без любов. Всеки който е гледал филма знае, че нещата приключват доста различно от идеята за „просто секс“. Има ли значение изобщо, след като вече сме стигнали до леглото и сме готови за интимен акт как ще го правим?

Кое е важното. Дали ще е любов или просто секс?

Мъжете и жените ще решат, че това е доста подвеждащ въпрос, който определено няма еднозначен отговор. Но не е така. Истината е, че доста хора, които са двойки, правят разлика между любов и секс. Повечето жени смятат, че се прави любов само с постоянната половинка, докато за една част от мъжете тези изтъркани фрази са плод на едно грешно и остаряло тълкуване.

Наивно е да смятаме, според трети, че за да има любов, то сексът трябва да е само с един единствен човек. Други пък решават, че фразата „правя любов“ е остаряла, звучи глупаво и дори наивно и че всъщност всички правят секс, секс и само секс.

Няма еднозначен отговор, но истината е, че когато приемате човека до вас за сериозен партньор, то усещането за интимност е на едно по-високо ниво. Не се втурвайте да признавате, че усещате повече от близост, особено ако се познавате от няколко дни, за да ни ви изгледат странно и неразбиращо. Доста по-лесно е да изстреляте думите: „Искам да правим секс“. В този момент може би ще ви погледне с палав поглед и току „вдигнал самолета“ Ако му предложите да правите любов, току виж доста се изплаши и смути.

Да правим „секс“ звучи по-първично, чувствено, по-плътско. Да преминем към правенето на любов обаче, е като във филм. Звучи твърде романтично, лигаво и никак секси за мъжете.

Как приемаме израза „правим любов“?

Всъщност, ако отношенията с партньора ви са сериозни, не сте се виждали от ден –два и чувствата са дълбоки, то вероятно вие правите истинска, всеотдайна любов всеки път, когато се докопате до леглото. Няма как сексът между двама души, които се обичат да не е емоционален. Понякога той е бавен, докосвате се продължително, усещате, че си доставяте взаимно удоволствие, включвате различни играчки в любовната игра и се гушкате и целувате.

А просто секс?

Да, не рядко ни се случва да правим секс, в който не присъства тази емоционалност близост. Няма я любовта. Това не означава, че няма да си организирате една страхотна и страстна вечер. Ако и двамата знаете какво искате и сте наясно с чувствата си един към друг, просто може да преминете към удоволствието. Привлечени сте. Но нито вие, нито партньора имате намерение да започвате връзка, дори може да сте обвързани вече. Не се лъжете, вие не очаквате нищо, дори не се целувате. Всъщност сексът на първа среща не би могъл да се нарече любов, а опознаване на телата.

Не трябва да мислим, че ако не правим секс с любов е грешно и непростимо.

Все пак живеем в 21 век. Това са едни отдавна насадени клишета, от които бягайте. Има случаи дори при партньори, които дълги години са заедно да правят понякога секс, без да има любов. Една от идеите е, че те просто искат да да задоволят физиологичните си нужди, без да това да попречи на всичко останало. Един бърз секс в кухнята, защо не?

Но ако има любов, нещата и при един бърз секс са съвсем различни, нека си го признаем.

Партньорите изживяват бурността, дивостта, чувствеността, защото прекрасно познават телата си. И двамата знаят как да побъркат партньора за минути, как да му доставят огромно удоволствие, да го насочат къде и как да бъде докосван. Бързо и ефикасно и на сто процента, водещо до оргазъм сексуално преживяване.

Да правим секс с любов е лудо удоволствие. Не на всеки може да се случи. Да, темпото е доста умерено, спокойно, но то е онова нещо, което носи безумната наслада и върховно изживяване. Мозъкът е настроен така, че да реагира на всеки тласък и да улавя всеки оргазъм, когато двама души се обичат .

Правенето на секс с любов е превъзходно, защото двойката се чувства комфортно в леглото, запозната е с тялото на партньора перфектно, с ходовете му. Не се притесняват да експериментират. Няма как да отречем, че се наслаждаваме доста често на любовта си в романтична обстановка. Едно просто легло може да е романтично място, когато има чувства. Специалистите казват, че най-добрата поза за тази любов е мисионерската, но това пак си зависи от двойките.

Просто секс. Просто секс може да се случи навсякъде и по всяко време.

Ако сте в заведение, може да пощуреете в тоалетната, може да пробвате в колата, в банята, на плажа, в асансьора, на ъгъла на някоя тъмна улица. Навсякъде, където ви застигне желанието.

Всяка връзка започва с див, страстен секс. Привличането е силно. Когато навъртите малко повече стаж обаче и с течение на времето чувствата се задълбочат, партньорите все по- често започват да изместват дивашкия и страстен секс с правене на любов.

Да изпиташ оргазъм след оргазъм е нещото, което не може да се постигне, без двама души да се обичат, да си вярват и да си доставят точно това удоволствие, от което има нужда партньора

Секс без или с любов. Изберете сами! Коментари