Защо не ни се прави секс?

Защо не ни се прави секс? Половият акт между двама души е уникално изживяване за всеки от нас. Сексът не само доставя удоволствие, но заздравява връзката, прави я още по-дълбока. Понякога обаче либидото спада. И не ни се прави секс.

Замисляли сте досега къде може да се крие причината и защо не ви се прави секс? Ето и няколко топ причини, които ще споделим с вас

Вагинална сухота

Много е важно да нямате проблеми с овлажняването, ако това е така, определено няма да ви се иска да правите секс. Причините за вагиналната сухота могат да са много от стрес през депресия до нелекувана инфекция. Добре би било да се консултирате със специалист, ако това състояние продължава твърде дълго.

Срамувате се от тялото си

Доста жени се притесняват от тялото си и дали мъжът до тях ще е доволен от това, което вижда. Ако се притеснявате твърде много и преминете някои допустимите граници, рискът от психологически проблем, свързан с правенето на секс, е голям. Бъдете такива каквито сте и се харесвайте точно такава. Ако мъжът до вас ви обича, той ще обича и недостатъците! Ако не е така, значи не ви заслужава!

Страхувате се да експериментирате

Партньорът до вас държи да експериментирате в секса и да пробвате нови неща. Но пък вие сте традиционалист и вероятно губите желанието за интимност точно заради тези разногласия. Има вариант да направите компромис и да направите нещо, което той иска. Ако не ви допадне креватният подвиг поговорете с мъжа до вас и се опитайте да изяснете проблема.

Никога не споделяте какво ви харесва

Всъщност мъжът не може да чете мисли. Пък и не всеки се ражда факир в леглото. Ако не сте доволни от това, което прави, хубаво е да го насочите. Няма нищо срамно и лошо да обсъдите нещата, които харесвате и които ще ви доведат до оргазъм. Той със сигурност ще се съгласи да съдейства, ако ви обича и желае.

Чудите се дали го правите по правилния начин

Не са малко хора, които се връзват на различните предразсъдъци за секса. Отпуснете се. Бъдете в леглото такава каквото вие искате и както усещате нещата , че са приятни. Ако на някого не му харесва, значи той не е за вас. Невъзможно е всички да си пасваме еднакво добре в секса, нали!?

Дори не сте си и помисляли,че от секса има много ползи

Сексът не е задължение. Актът между двама души трябва да е приятно и сближаващо преживяване. Той влияе ползотворно в много отношения- на тялото, на психиката, здравето.

Лош спомен от миналото

Ако сте имали лош секс, хубаво е да се отървете от този спомен. Обърнете поглед към любовта със сегашния ви партньор. Наблегнете върху положителния опит, който разбира се ви предстои. Научете се да обичате в пълния смисъл на думата, това съчетава действие, не само вербален израз!

Доверието е проблем

Ако сте изключително ревниви и неспособни да вярвате на човек до вас, това може да стане причина и за липса на интимно желание. Работете упорито в тази посока. Опитайте се да не бъдете толкова мнителни.
Ако мъжът до вас обаче ви дава прекалено много поводи за съмнение, значи той не е правилният.

Уморени сте

Често се прибирате вкъщи, скапани от работа. Изобщо не ви е до секс, а половинката го иска. За съжаление забързаният начин на живот наистина вреди на интимността. Вземете си почивка, намалете темпото.

Скука

Е, няма как. Случва се, особено в дългите връзки. Хубаво помислете дали искате да бъдете с този човек. Ако любовта се е изпарила заедно с искрата, няма смисъл да се мъчите един друг. Ако обаче се обичате, но страстта е намаляла, можете да пробвате и да направите нещата малко по-пикантни. Срещайте се като в първия ден, забавлявайте се заедно, правете си малки изненади! Помага! Коментари