7 съвета, с които да нямате нужда от изневяра

Когато сме влюбени си мислим, че любовта е нашата гаранция за лоялност към човека до нас. Но това някак си не връзва много с реалността. Истината е, че партньорите често си изневеряват, без уважителна причина и въпреки , че много се обичат.

И защо се случва? Предимно, за да преживеят нещо наистина ново и вълнуващо.

Не бива да се отрича факта, че любовта изисква непрекъснати грижи, за да се запази пламъчето живо. Но за съжаление повечето хора в един определен момент просто спират да полагат усилия, приемайки партньора си за даденост. А това е пагубно както за връзката така и за искрата, която поддържа любовта жива.

И точно в този момент сме най-уязвими и способни да нарушим тази лоялност. Хубаво е всеки, който има здрава и стабилна връзка да намери своите причини и да остава верен на човека до себе си..

Ето седем правила, които ще са Ви от полза да спазвате, ако решите да се опълчите срещу изкушението:

1. Осъзнайте факта, че около вас винаги ще се появяват привлекателни хора.

Да, противоположния пол няма да стане нито по-грозен, нито по-отблъскващ, само защото вече сте в сериозна връзка. С течение на времето ще виждате много привлекателни хора около вас. Сигурно ще ви впечатляват, но това все пак не е повод за изневяра. Всички обичат разнообразието и това няма как да се промени. Има ли смисъл да лъжете и да рискувате най-важното-връзката си. Най-разумно е да бъдете с човека, на когото сте се врекли, вместо да хапете от забранения плод и когато ви изгонят от Рая, да роните горчиви сълзи.

2. Не си мислете, че всички са са супер любовници.

Много хора дори не осъзнават, че напасването в секса обикновено отнема много време. Доста по-вероятно е да имате горещ и хубав секс с със сериозния си партньор, отколкото с някой непознат, но нов индивид. Страхотният секс се получава, когато се прави с емоция и в него и двамата се чувстват добре. Сексът за една вечер не е чак толкова вълнуващ колкото се говори. И определено не си заслужава заради него да загубите човека, с когото сте градили отношенията си много време.

3. В моменти на изумително изкушение логиката е най-ценният ви съветник.

Случва се понякога хората да стигат до състояния на похот и дива страст, а контрола в подобни моменти убягва. В такава ситуация се постарайте да погледнете на нещата съвсем трезво. Оставете настрана нагона и емоциите си и помислете какво точно ще се случи, ако решите да се подхлъзнете. Какво ще се получи като резултат? Отговорите на тези въпроси можете да получите единствено чрез здрав разум и логика.

4. Компрометиращи ситуации. Избягвайте ги

Ако дадена колежка има флирт с вас, но в същото време сте женен или имате и сериозна приятелка и не сте сигурни дали искате да изневерявате, има решение. Избягвайте ситуации, в които да оставате насаме с колежката. А ако попаднете в подобно положение, не действайте прибързано, така че последиците да се окажат катастрофални. Особено внимавайте, когато сте пили, защото под влияние на алкохола лесно може да се поддаде на момента. Трудно е човек да каже „не“ на изкушението, но пък една страстна вечер със сигурност не струва толкова, колкото връзката градена с години.

5. Мастурбирайте.

Не е грешка, това което четете, а полезен съвет, даван от сексолозите. Ако сте сексуално напрегнат или сте силно възбуден е по-добре мастурбирайте, представяйки си някой друг, отколкото да кръшнете на партньора си. Мастубрацията ще ви помогне в моменти на слабост. Разбира се най-добре е да правите секс с любимия.

6. Никога не преставайте с усилията си да впечатлите любимия човек.

Искате ли да знаете каква е различното между много любяща майка и влюбена жена? Страстта. Не спирайте да подхранвате връзката си с романтиката, интимност, привързаност. В противен случай ви грози опасността да се превърнете в брат и сестра или добри приятели. Не си позволявайте любопитството към другия да се изгуби във времето. Много партньори губят време в притеснения дали човека до тях им изневерява, вместо да положат реални усилия за съживяване на връзката си.

7. Опитайте се да контролирате действията си.

Не бива човек да оставя всичко на съдбата и тя да го направлява. В една връзка всеки има контрол върху преценките и действията си. Има доста неща в живота, които не не зависят от нас, но лоялността определено не е сред тях. Просто кажете „НЕ“ на изневярата, защото това не морално, а вие сте достойна личност с качествена ценностна система. Коментари