5 неща, които е абсолютно забранено да казвате на партньора си по време на скандал

Скандалите започват, ами сега

Няма любовни отношения, които винаги да са перфектни. Истината е, че никой на този свят не е идеален. Съвсем в реда на нещата е понякога да се ядосвате на любимия си човек. И това не е фатално, ако го направите по подходящия начин.

Но ако непрекъснато правите от мухата слон, то тогава поемате сериозен риск един някой дребен проблем да застраши вашата връзка и дори да доведе до нейния край. Идилията в любовта не трае вечно. Няма как да бъдете на гребена на вълната 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Било то рано или късно се пред двойките винаги се появяват проблеми. Ако винаги започвате със скандали и обидни думи няма да стигнете далече.

Много е важно точно в такива напрегнати моменти да не давате воля на нервите и да разсъждавате рационално.

Търсете възможностите да се разреши проблема, а не да прехвърляте вината на партньора и да крещите в несвяст.

Не е лесно, но ако имате воля ще се случи.

Неща, които не трябва да казвате на партньора си по време на скандал

А ето ги и петте най-важни неща, които задължително трябва да избягвате, ако имате скандал с половинката си:

1. „Виновен, виновен, виновен“

Да прехвърлиш вината на партньора си по време на спор е един от най-често срещаните похвати, особено при дамите. Психолозите са категорични в позициите си, че вменяването на вина е абсолютно погрешно действие. Обикновено води до път без изход, защото и другият преминава в отбранителна позиция и едновременно с това и той започва да прехвърля някои отговорности на партньора си.

2. „Едно и също правиш, и миналия път пак така“

Да натяквате непрекъснато за някакви отминали и старши грешки в спор, който се води сега, не само не няма да доведе до нищо добро и конструктивно, но и ще засили яростта на човека до вас. Той ще се почувства едва ли не притиснат в ъгъла. Няма как да започвате скандал с натякване за стари вини. Ако не сте се научили да прощавате на човека, когото обичате, защо изобщо още сте с него.

3. „Искам раздяла“

Често в един спор емоциите вземат връх. И в момент на гняв, безсилие и слабост единият от партньорите вижда изход в някакво крайно решение, обикновено раздяла или развод. Доста често обаче този, който е казал тежките думи горчиво съжалява след това за избухването и се опитва да върне думите си назад.

Понякога има шанс, но пък ако до него стои опонент, който е твърде горд и не иска да прости, може да се стигне до финал. И така една емоционална грешка да разруши отношения, трупани с години.

4. „Ти за нищо не ставаш – глупак“

Една обида води след себе си още обиди. Дори и да сте ядосана, гневна, ситуацията да е извън контрол-старайте се да на обиждате и да не ругаете човека до вас. Подобни действие само ще задълбочат проблема и ще доведат до взаимни обвинения, грозни реплики и от двете страни. А психолозите са го казали отдавна – обидата е знак за безсилие.

5. „Искам отговор веднага!“

Фразата „отговори ми“ се появява тогава, когато единият от партньорите отказва изобщо да се включи в нажежения до край диалог. Истината е, че това понякога е за добро. Ако десет пъти му повторите, че искате да ви слуша, че искате да изложите вашите доводи, без обаче да му дадете думата.

Единственото нещо, което правите е да питате, но да не искате отговор. Крещите задъхано и нервно. Е, така ще активизирате ината му и вместо диалог няма да получите и дума. Разговорът ще приключи още преди да се е стигнало до градивно решение. Коментари