8 съвета как да превъзмогнем раздялата

Сигурно си мислите, че с раздялата настъпва края на света. Трябва да преодолеете болката и да продължите напред. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да го направите.

Любовта понякога ни поднася изпитания, които може да ни се струват ужасно болезнени, но в крайна сметка животът продължава.

Ето няколко препоръчителни действия, за бързо възстановите от стреса след раздялата:

1. Повярвайте, че връзката ви е приключила.

Как ли? Партньорът ви вероятно ще ви каже, нещо от сорта: „Така не може да продължаваме повече … въпреки това аз все още те ценя и наистина съжалявам.”

Реплики като тези са причина да ви боли още повече. Милите думи ви карат да си мислите, че все още имате шанс, било то и в по-далечното бъдеще и продължавате да се самонавивате, че нещата ще се оправят.

Това, от което имате нужда в този момент е ясен и категоричен отговор, че връзката ви е била до тук и всичко между вас е приключило. Опитайте се да го получите на момента. Предизвикайте го да изкрещи в лицето ви, че ви мрази и че никога повече не иска да ви вижда. Ще се почувствате по-добре, дори първоначално много да ви заболи.

2. Не идеализирайте бившата си половинка.

Във влюбените ви очи бившето гадже все още ви се струва принцът на бял кон или най-красивата принцеса. Но не всички мислят като вас. Любовта към половинката заслепява и вие не виждате недостатъци й. За вас бившето ви гадже си остава най-доброто, което някога сте имали и може би ще имате.

Бъдете реалисти и го свалете от пиедестала. Спрете да го боготворите и приемете, че е обикновен човек.Престанете да въздишате влюбено пред снимката му. Не скачайте на секундата да отговаряте на имейлите и телефонните му обаждания. То не заслужава повече вашето специално отношение.

3. Не оставайте сами за дълго.

Не се затваряйте в себе си. След болезнено събитие всеки се нуждае да прекара известно време сам със себе си, но не позволявайте това да продължи прекалено дълго. Обградете се с хора, независимо дали са приятели, колеги или членове на семейството ви. Това е най-добрият лек за душевната болка.

4. Не слушайте тъжни и сантиментални песни.

Музиката влияе силно на човешките емоции и рязко може да промени настроението ви. Ако по радиото пуснат някоя тъжна мелодия, веднага я сменете с по-ведра. Ако чуете песен, която е била специална за вас и вашият партньор, изключете радиото.

Колкото и трудно да изглежда, опитайте се да контролирате емоциите си. Наложете си да слушате бързи и весели песни, вместо тъжните и сантиментални, които несъмнено предпочитате в този момент. Това би било добро начало на възстановителния ви период.

5. Не посягайте към алкохола.

Лесно е да удавите мъката си в цветните алкохолни питиета. Това може да ви помогне да спрете да плачете и да забравите за няколко часа бившия си любим, но на сутринта ще се чувствате още по-нещастни и безпомощни с ужасно главоболие и отвратително усещане в стомаха. Запомнете — алкохолът не е решение!

6. Прекратете всички контакти с бившия.

След като е дошъл краят на „истинската и вечна” любов, прекъснете всякаква връзка с бившия си, ако не искате да полудеете. Не го молете да се върне и не плачете. Не му пишете сърцераздирателни имейли. Не си губете времето в четене на страницата му във Facebook. Не му се обаждайте. Не му посвещавайте песни по радиото в опит да го върнете обратно.

Разбрахте ли? Ако иска да ви намери, той знае как!

Дори да успеете да го убедите да се върне при вас, това ще е временно. На него просто не му пука, за чувствата ви. Приемете, че раздялата ви е знак от съдбата и си тръгнете завинаги.

7. Изхвърлете всичко, което ви напомня за бившето ви гадже.

Изтрийте завинаги от живота си името му и всички спомени свързани с него. Няма да е лесно, но за начало махнете от погледа си всички вещи, които ви напомнят за него.
Не е нужно да ги изхвърляте на боклука, може да ги скриете някъде. Съберете всички любовни писма, снимки, подаръци, дрехи. Сложете ги в куфар с голям катинар и — на тавана. Дори това разчистване да означава, да се разделите с половината от гардероба си, за да заличите спомена за бившия си, така да бъде!

8. Спомнете си за лошите моменти от връзката ви.

Ако сте носталгично настроени, припомнете си всички унизителни ситуации, които сте преживели с бившия си. Как сте се карали в мола и той публично ви е обиждал или когато сте го хващали да флиртува с други зад гърба ви? Никой не иска да си спомня за тези моменти, но те ще ви помогнат да се върнете в реалността.

Продължение : Още 7 съвета как да превъзмогнем раздялата Коментари