Искате ли да спечелите от брака си

Искате ли да спечелите повече пари? Инвестирайте в отношенията си!

Коя е най-добата инвестиции за 2014 г.? Дали е хай-тек като Apple или Google, масло като Exxonmobil, или банка като JPMorganChase? Въпреки че всички тези фирми са препоръчани от експерти, вашата най-голяма инвестиция за 2014 г. е всъщност вашия брак. Докато инвестициите, от природата, носят със себе си риск, дивидентите, които ще получавате чрез инвестиране във връзката ви ще донесат непосредствени и дългосрочни резултати. Ето четири причини, поради които да инвестирате в брака ви и действително ще спечелите и повече пари, отколкото миналата година, съветват английски психолози!

1. Лошият брак = скъпо удоволствие

Не само ще се разведе, но ще започне и източване вашите активи чрез разделяне на вашия разполагаем доход на две. Да не говорим за всички адвокатски такси. Мъжете или жените, които планират развод често се мислят в перспектива за бъдещето си и искат да се уверят, че ще останат толкова финансово стабилни, колкото е възможно. Това може да означава, че харчовете за дрехи или за обзавеждане на ново жилище могат да бъдат ограничени. Дори съм имал познати бракоразводни адвокати, които препоръчват на своите клиенти да останат заедно, тъй като разводът е твърде скъпо! А лош брак и последващ развод е най-лошата инвестиция, която би могло да се направи.

2. Лошият брак = нулева продуктивност

Ако бракът ви е лош, ще имате един постоянен стрес. Това ще наруши вашата продуктивност, както може да се наложи да прекъсне работа или да отсъствате твърде често, да сте разсеяни и да ес обяснявате цял ден с вашия съпруг по телефона или имейла. Дори и да не са пряко свързани с вашия конфликт, колегите ще нарушат концентрацията си по време на работа заради вас. Стресът от това, че не се разбирате също вероятно дще ви изцеди емоционално и физически. Когато мозъкът ни е под стрес, ние не може да изпълняваме оптимално задачите и не сме в състояние да впрегнем всички наши ресурси и да ги прилагаме към поставената ни от шефа задача. Но ако имате добри отношения с вашия съпруг и сте щастливи, няма да има допълнително натоварване и ще работите много по-спокойно.

3. Лошият брак = лоши приходи

Една от тайните на отговорно финансово планиране за двойки е добрата комуникация. Когато партньорите не са на една и съща страница, те ще харчат пари за продукти, които не могат да бъдат в съответствие с общите им цели. Например, ако не сте в състояние да достигне до смислено заключение за това къде да изпратите детето си в колеж, Вие рискувате да плащат най-малко $ 30,000 годишно повече за обучение, ако детето Ви отиде в частно училище. Когато двойките могат да комуникират и работят, да преодолеят различията си, те са в състояние да обсъдят мъдро и да стиковат правелно своите разходи.

4. Един добър брак ще изгради богатство

Когато двойки изпитват напрежение в отношенията си, те често правят всичко възможно, за да се избягват един друг. Това може да означава, че и двамата партньори работят дълго и допълнително, защото трябват повече пари за гледане на деца, дом , къща. В зависимост от техните заплати, данъчни категории, и разходите за отглеждане на деца, може да бъде по-евтино за един съпруг да остави съпругата вкъщи. За тези съпрузи, които могат да бъдат добри предприемачи, изграждане на добър брак може да помогне за изграждането и на добро богатство.. Финансовите пасиви на лошия брак са ясни. Инвестирйте в брака си! Това ще ви спестя емоционалните и финансовите разходи за развод, ще ви позволи да бъдете по-съсредоточени и продуктивни, ще ви да ви помогне да вземете ссериозни финансови решения заедно, и дори е възможно да работите заедно с партньора си за генериране на повече приходи. Времето и енергията, която инвестирате в създаването на един добър брак е най-сигурният инвестиция , която можете да направите за следващата година. Коментари