Наръчник за обсебени от бившия

Трудно е да запазиш хладнокръвие по време на онзи страховит момент, в който се сблъскваш с предишна любов, още по-трудно е да имитираш спокойствие, зрялост и премерено отношение, особено когато раздялата е скорошна.

Но има начин да запазиш самообладание при случайна среща с този, който е разбил сърцето ти. Ето как!

Усмихвай се, въпреки болката!

Сърцето ти препуска, забравяш да дишаш, избягваш всякакъв зрителен контакт, защото той върви срещу теб на улицата. Просто поеми дълбоко дъх и си спомни всички хубави моменти, които си направила за себе си след раздялата.

Може би сега по-често излизаш с приятели, пътуваш повече, посещаваш йога клас. Днес повече неща ти носят радост и самочувствие. Така че се фокусирай върху това. Да, боли те, но сме сигурни, че не си забравила как да се усмихваш. Той определено няма да прозре истината.

По-малко приказки. Нека да говори езикът на тялото.

Ако все пак не си стъпвала в йога залата, не си пътувала до Бали и изобщо не се правила нови интересни неща, с които да се самоусъвършенстваш и да придобиеш увереност? Тогава просто се съсредоточи върху това какво вижда той в този момент и как те възприема на ментално ниво.

А той ще го направи по начина, по който се държиш и се усмихваш. Спокойствие, непринуденост и чисто щастие трябва да издава езикът на тялото. Не разказвай с най-големи подробности какво ти се е случило напоследък и не разкривай всички планове за близко бъдеще.

Ако той не се е интересувал от нещата, които си правила с живота си преди раздялата, най-вероятно не се интересува и в момента. По-добре е да се придържаш към общ разговор.

Не бъди нетърпелива и не го разпитвай много

Ако не си развълнувана да го видиш, но не искаш да звучиш ядосана или разстроена, не се престаравай в опитите да бъдеш мила. Да ,искаш да го сразиш с добротата си, но същевременно и да запазиш безразличното си отношение. Тогава се придържай към няколко общи въпроса.

Защото, ако показваш жив интерес към последните публикувани в Instagram профила му снимки, той ще изтълкува погрешно и на тръгване ще е сигурен, че все още си обсебена от него. Светът не се върти около бившия ти – направи така, че и той да знае това. Тръгни, сякаш изобщо не ти пука.

Подготви си финална фраза

Поддържай разговора достатъчно дълго. Не прекалявай с количеството на въпросите, но задължително го попитай как е и дали има нещо ново около него. Той или ще продължи да говори за себе си, или ще обърне разговора към теб, интересувайки се от същите общи въпроси.

И в двата случая, дай му шанс да говори, отговори на въпросите му и след това кажи, че трябва да тръгваш. Най-добрият начин да покажеш, че ти се случват много страхотни неща, без да парадираш, е да изглеждаш заета. „Съжалявам, но трябва да тръгвам. Имам среща с приятели, но беше хубаво, че те видях“.

Финалната реплика е ключова. Важното е да си положителна. Ако си била близка със семейството му, прати им поздрави. Но не насилвай нещата, може да пропуснеш прегръдката. Тръгни си с достойнство.

Напускай дома си с увереност всеки ден

Няма начин да предвидиш срещи като тези, но се постарай моментите на слабост да ги запазиш за вкъщи. Там е мястото, където можеш да гледаш любимия си сериал по пижама с пакет носни кърпички и голяма кутия сладолед.

Когато прекрачиш прага на дома си, обаче прави го с грация, класа и позитивно мислене. Животът продължава и без бившия ти.

Може би се нуждаеш от малко мотивация, за да се почувстваш уверена, преди да напуснеш дома си. Лек грим или нова рокля ще свръщат работа. Фокусирай се върху тези неща и не позволявай нищо от другата страна да развали настроението ти.

Овладей чувството на тъга и погледни от друг ъгъл – имала си щастливи моменти в живота си заради този мъж. Затова стегни се, бъди зряла, а кой знае следващият може да е по-надолу зад ъгъла? Коментари