Завръщането на бившия съпруг

Мъж и жена, които са имали брак и са живели заедно, и след развода дълго време остават свързани. Абитуриентският бал, сватбата на децата, смъртта на родителите, раждането на внуци са събития, които събират разведените съпрузи. И никой не знае временно или завинаги.

Разговорът винаги е травмиращ

Случва се мъжете да твърдят, че биха се върнали при бившата си жена, ако тя не била разкрила истинската си същност при развода. Жените пък им отговарят, че едва в съда са разбрали с какво чудовище са живели.

Въвличането в развода на роднини, съседи, приятели, деленето на имущество, оскърбленията и желанието да унизиш другия – това затваря пътя назад. Колкото и да ви е болно, не губете достойнство. Не го умолявайте да остане заради децата, не го заплашвайте със самоубийство, не се заричайте, че ще му отмъстите.

Възможно е страхът или чувството на дълг да го накарат да остане този път. Но това ще е само временна стъпка. Той със сигурност ще си отиде, ако не бъде решен основният ваш проблем.

По-добре погледнете на случващото се философски, той наистина ви е причинил много болка, но нека съдбата го съди. Тя има повече възможности от вас и за наказание, и за поощрение.

Простете на бившия заради себе си

Опитайте се да простите на съпруга си за това, че ви е напуснал. Това е необходимо не на него, а на вас, за да можете по-бързо да преживеете трудния момент и да не се чувствате жертва.

Няма да ви е леко. Опитите ще предизвикват у вас бурен протест. После ще дойде равнодушието и накрая ще почувствате, че наистина сте го „пуснали“ да си ходи.

Само ако вие си простите един на друг, ще е възможно в бъдеще да поддържате някакви отношения. В противен случай конфликтът между вас ще е безкраен.

Ако съжалявате за развода и не искате да се примирите с мисълта, че раздялата е завинаги, определете си срок колко време ще чакате бившия да се върне. Това могат да бъдат три месеца, или половин година, но не повече. Иначе животът ви ще се превърне в едно постоянно оплакване на себе си.

Ти си по-добрата

Завръщането на бившия съпруг е твърде рядка ситуация, но заслужава да и се обърне внимание. Животът показва, че все пак има такъв шанс. Защо?

1. Той ви е обичал. Заради вас се е отказал от ергенския живот. Това означава, че е съвсем вероятно точно вие да притежавате всички добри качества, които той търси в жената. Дали ще ги открие в някоя друга? Не се знае …

2. Вие го познавате най-добре, на всяка друга жена ще и е нужно много време и търпение да го опознае така добре както вас. Затова в някои трудни моменти той сигурно мислено ще се обръща към вас.

3. Вие сте били част от неговия живот и в най-трудните моменти сте били до него. Затова той осъзнава много добре, че тепърва ще трябва да проверява „надеждността“ на живота.

4. Ако имате деца, шансовете са още по-големи. Той знае, че те ще са много щастливи, че мама и татко са се помирили. Още повече че бившия ви съпруг ги обича и иска да живее с тях.

5. Възможно е в последно време да сте имали проблеми в леглото. Но спомнете си как е започнало всичко. Никой освен вас не познава по-добре неговите сексуални предпочитания.

Отново заедно

Ако сте решили да се съберете, трябва да приемете две основни неща:

1.Вашият мъж какъвто е бил, такъв си е останал.

2.Не трябва да градите живота си така, както досега, защото именно това ви е довело до развод.

Разводът е стрес, който по силата на своето въздействие отстъпва само на смъртта на съпруга. Разбира се, той много е променил и двама ви. Но не бива да мислите, че вие сте станали съвършено различни.

Вашият мъж е запазил предишните си навици и проблеми – с други думи всичките си недостатъци. Готова ли сте да го приемете такъв, какъвто е бил и какъвто е? Най-трудно е да разберете защо сте се разделили, за да не повтаряте минали грешки.

Затова трябва да проведете сериозен разговор. А на мъжете това не им допада особено. Ако бившият ви съпруг иска отново да бъдете заедно, преодолейте неговото съпротивление за изясняване на отношенията и бъдете готова да го изслушате и да му отправите конструктивна критика.

Може би ще се наложи да си поискате прошка един от друг. Важно е да преминете през този обред на „пречистване“, за да започнете нов живот. Коментари