Как да намерим общ език с уж силния, но понякога глух пол?

Толкова често ни се случва да се опитваме да кажем нещо важно на партньора си, а той или не ни слуша, или не ни разбира. Мъжете и жените разговарят на един език, но на различни диалекти. Ние много по-откровено споделяме чувствата си.

Също така по-лесно успяваме да ги разпознаем у партньора си. На мъжете обаче им е много по-трудно не само да подбират думите си, но и изобщо да разбират чувствата, които бушуват в нас.

Но ако се научим да се изразяваме просто и ясно, има шанс и да се разберем. Ето няколко прости правила 

1. Никой не разбира от намеци

Нито мъжете, нито жените, нито кучетата, нито котките! Ако искаш здравословни отношения, забрави за всички онези игрички и престани да се обясняваш с гатанки. Комуникацията е като една купа, в която има онова, с което и двамата я напълните. Ако ти от твоя страна, изсипеш нещо в нея нещо мътно, тогава нищо в купата няма да става за пиене.

2. За любовта трябва да се говори директно

Като завинаги забравиш думата „трябва“. Би било страхотно да си поговорите и да разбереш как според него се развиват отношенията между двама души. При това не е нужно да става дума точно за вашите отношения, а по принцип. Просто си представи, че идвате от различни планети и се опитваш да разбереш как са устроени нещата в другото тяло.

3. Има един единствен начин да разбереш, 

какво е отношението на даден човек към теб: като го попиташ. но е по-добре ти първа да започнеш. Сподели с партньора си колко ти е скъп и му кажи, че ти е важно да знаеш как се чувства той, докато общувате. Ако човекът до теб има конкретен отговор, ще ти го даде. Ако няма, безсмислено е да търсиш под вола теле.

4. Когато става въпрос за битовизми и досадни домашни задължения,

не бива да натякваш и да получаваш. Може само да помолиш. Представи си, не не става дума за мъжа, с когото живееш, а за някой твой колега. Говори с него като използваш същите вежливи фрази: „Не би ли могъл“, „Би било чудесно“, „Не ми е много приятно, когато“. Но не и до безкрай. Ако няма ефект, то или се примири със ситуацията или се договори. Неговите домашни задължения трябва да се изпълняват.

5. Искаш повече внимание

Формулирай как конкретно изглеждат тези „грижи“ и „внимание“ в твоите представи. Какво трябва да прави той, за да се почувстваш, че „наистина се грижи за мен“. След това попитай партньора си в какво според него се изразява грижата, за да си наясно с неговите възприятия. Възможно е той да си мисли, че те носи на ръце, по свой собствен начин, а ти дори и да не забелязваш. И трето опиши му точка по точка какво точно искаш.

6. Искаш сериозно отношение

Няма как да ти се получи да повлияеш на действията или думи на нечии намерения. Мъжът се отнася към теб, така както може. И ето прост пример. В пекарната продават само хляб и колкото и да искаш да ти продадат месо, няма как да стане. Научи се да обуздаваш емоционалните си бесове

7. Формулирай искането си

  • Какво точно не е наред, откъде тръгват съмненията ти.
  • Да разбереш како точно трябва да се случи, за да се промени начинът, по който се чувстваш.
  • Да поговориш с мъжа за теб и твоите усещания, а не за неговото „гадно“ поведение.
  • Да го попиташ как вижда той ситуацията
  • Запомни, че не трябва да убеждаваш никого, че трябва да се държи по-добре с теб. Ти си достатъчно прекрасна, че подходящият човек да те обича и да се грижи за теб

8. Искаш по-често да излизате

На първо място си помисли дали той си пада по партита и купони. Ако не са му на сърце ходи сама или с приятели.

9. Искаш цветя и подаръци

Кажи му директно, че ти е приятно, когато ти подарява нещо, че подобни стъпки от негова страна те карат да се чувстваш обичана и ценена – просто си такъв тип човек.

10. Не си доволна от секса

По тази тема трябва да се говори с внимание. Започни разговора с описание на нещата, които ти харесваш. Кажи му, чети е супер яко да правиш секс с него и добави: „искам двамата с теб да опитаме“. И сподели идеите си. Попитай за какво си мечтае той самия в леглото. Докато правите секс го насочи. Коментари