Още 7 съвета как да превъзмогнем раздялата

Стегнете се и въпреки горчивината, която изпълва душата ви в момента се опитайте да погледнете положително на нещата. Животът е пред вас.

Вижте първите 8 съвета как да превъзмогнем раздялата

9. Напишете писмото на вашата омраза.

Седнете, вземете един химикал и напишете точно какво мислите за бившето си гадже. Излейте всички негативни и сърцераздирателни чувства и ги забравете. Нека си останат само на хартия.

Хвърлете писмото или го изгорете, но в никакъв случай не го изпращайте на бившето си гадже, колкото и да ви се иска. Ако го направите само ще съжалявате. Вашият любим, със сигурност ще го покаже на приятелите си, на новото си гадже и всички ще ви се присмиват.

10. Избягвайте местата, на които може да срещнете бившето си гадже.

Не се мотайте на негова територия. Няма да сте добре дошли. Само ще се измъчвате още повече, ако го видите да се забавлява. Открийте нови места и си създайте нови емоции. Сприятелете се с нови хора, които да ви откъснат от болезнените спомени.

Ако някой от общите ви приятели, продължават да ви насърчават да поддържате контакт с бившата си любов, прекратете отношения си и с тях, поне за момента.

След като мине известно време и се почувствате готови да продължите напред, тогава се върнете към нормалния начин на живот. Ходете навсякъде, дори и на местата, на които сте излизали с бившето си гадже. Чак тогава възобновете старите си приятелства.

11. Не показвайте, че сте разстроени.

Това е изключително важно! Последното, което искате да види бившият ви любим е, че сте съкрушени, докато той се забавлява в обятията на друга. Бившият ви може би наистина е щастлив, но вие не трябва да му се давате, колкото и да ви боли отвътре. Престорете се, че си прекарвате страхотно без него, където и да сте.

Колкото по-силна изглеждате, толкова по-добре ще се чувствате и по-лесно ще преодолеете мъката си. Не се самосъжалявате и не молете бившия да се върне при вас, това ще ви направи смешни и жалки, както в неговите, така и е очите на новата му изгора.

12. Отървете се от негативните хора.

Те са последните, с който трябва да се срещате в момента. Не бива да им слушате тъжните и депресиращи истории. Те винаги успяват да заличат положителното от всички и от всичко. Избягвайте приятели, който ви убеждават, че разделите са тежки и нищо не може да се направи.

Излизайте с хора, които вярват, че раздялата отваря нови възможности за една по-хубава връзка. Прекарвайте повече време с оптимистично настроени и забавни хора. Когато се забавлявате повече, няма да отдавате толкова голямо значение на раздялата си и тя ще ви се струва все по-малко препятствие за преодоляване.

13. Срещайте се с приятелите си.

Те ще ви помогнат да се съвземете. Ще ви покажат, че има и други риби в морето. Ново приятелство или малко парти ще ви дойдат добре. Всички сме страдали от любовна мъка и повечето от нас ще страдат отново. Така, че да бъдеш зарязан, не е болка за умиране, нали? Затова споделяйте с приятели те си, докато не ви олекне.

14. Бъдете активни.

Стегнете се и направете нещо, което ще ви достави удоволствие, дори и да не ви е до това в момента. Разбира се, че предпочитате да гледате в една точка и да се самосъжалявате, но именно това трябва да избегнете.

Започнете нов проект и го довършете до край. Спортувайте. Направете нещо, което да погълне цялото ви внимание.

15. Използвайте свобода си.

Свободата винаги действа положително. Огледайте се, има куп занимания, на които не сте могли да се насладите преди, защото бившият не е одобрявал. Отдайте им се сега! Пътувайте, изкачвайте планини, излизайте с приятелите си, играйте игри на компютъра, гледайте телевизия или изпробвайте нови рецепти. Направете всичко, което желаете. В идеалния случай, намерете дейност, която да ви освобождава от гнева и стреса.

Вече може да посветите цялото си свободно време в търсене на новото си завоевание. Скоро ще разберете, че имате голям избор и то съвсем близо до вас.

Сега всички тези стъпки може да изглеждат трудни и болезнени, но ако ги следвате ще забравите бившето си гадже за нула време.

Вижте първите 8 съвета как да превъзмогнем раздялата Коментари