Пет неща, за които любовта не е оправдание

В любовта е като на война – всичко е позволено. И все пак не е редно едно от истинските чувства да бъде принизявано и същевременно да служи като оправдание за някои наши действия, които едва ли имат нещо общо с истинската любов.

Хората често се оправдават за своето неправилно или неадекватно поведение, именно с любовта. Но това е нечестно, особено към хората, които твърдим, че обичаме.

Ето и най-важните нещата, за които никога не бива да се оправдаете с любов:

1. Изневярата.

Ако изневерявате на човека, с когото делите общо легло с някого, в когото сте влюбени, това е измяна. Ако обичате друг и искате да сте с него, просто сложете край на старата си връзка. Излишно е да лъжете настоящия си партньор.

Не се крийте зад любовта и влюбването, за да се извинявате, че нарушавате обещания и се държите най-малкото неуважително към човека до вас. Тръгнете си.

2. Лъжите.

Ако наистина твърдите, че сте влюбена и обичате, не лъжете партньора. Няма смисъл да се самоубеждавате, че сте добронамерена в лъжите си. Повечето хора искат да знаят истината, независимо колко болезнена може да е тя. Не лъжете с оправданието, че така правите услуга.

Да, истината е болезнена, но поне няма да има нужда да таите всичко в себе си, да се саморазрушавате и да се притеснявате, какво ще се случи, когато той разбере. Ако сте казали истината може и да си навлечете негативи, но пък винаги ще гледате с високо вдигната глава, без да се страхувате, че криете нещо.

Любовта не може да е оправдание за смейните скандали

3. Скандалите.

Колко често сте изричали фразата: „Карам се с него, защото много го обичам?“. Или по-скоро искате да го промените спрямо някакъв ваш идеал, въобразявайки си, че така е най-добре? Със скандалите не се постига абсолютно нищо и причината е прозаична. Нападението и крясъците никога не могат да се разчетат от човека до вас като проява на голяма любов.

Следващият път пробвайте по друг начин и изразете любовта си, така че половинката ви наистина да го разбере. Проведете сериозен разговор. Изразете подкрепа и любов, вместо да започвате поредния скандал, само защото нещо не ви изнася.

4. Ограничаване на развитието

Човекът до вас получил невероятно предложение за работа, но в друго населено място. Не се опитвайте да го разубеждавате, само защото много го обичате. Любовта като оръжие срещу развитието на половинката не води до нищо добро. Ако наистина държите на някого, ще приветствате неговите успехи, а няма да правите спънки да ги постига.

Ако съдбата е отредила да сте заедно и държите един на друг и в различни държави да работите, пак ще намерите начини да се виждате или да се съберете.

5. Промяна на личността

Не играйте роли и не се преструвайте. Не се променяйте насила, само защото сте влюбена. Не ставайте жертва. Пред всеки ваш партньор винаги трябва да поставяте преди всичко самите себе си.

Ако сте решили да се променяте, то трябва да бъде по ваше желание, а не за да угодите, само защото сте влюбен. Промяната може да се стане съвсем естествено, без дори да сте мислили за това. Само така ще бъдете абсолютно уверени, че наистина я искате и сте готови за нея. Коментари