10 признака, че приятелите провалят връзката ви.

Приятелите ви може да изглеждат истински и верни, но дали не се месят твърде много в личния ви живот? Използвайте тези признаци, за да разберете, дали влияят пагубно на връзката ви.

Приятелите могат да са най-голямото ви богатство, но понякога се превръщат в най-големия ви кошмар.

Струва ли ви се, че напоследък само скачате от връзка във връзка, без да можете да ги развиете до нещо по-сериозно? Дали вината е само ваша? Къде грешите?

Може би проблемът изобщо не сте вие, а вашите добри приятели, които несъзнателно се месят във връзките ви, без да си давате сметка за това.

В тази връзка искам да ви разкажа какво ми се случи, а вие преценете чия е вината.

Преди време на едно студентско парти, срещнах страхотно момиче от друг колеж. Много ми хареса и наистина исках да я опозная по-добре. През цялата вечер си разменяхме многозначителни погледи, но тя си тръгна, преди да успея да я заговоря.

На следващия ден, получих бележка от нея чрез наш общ приятел. Там пишеше, че ме харесва и би искала да излезем заедно на среща.

Показах бележката на най-добрия си приятел, а той веднага я скъса на малки парчета и я хвърли в коша с думите: „Тя е развратница не си заслужава, пич, просто иска да преспи с теб. Дори не изглежда добре… забрави я и не се занимавай с нея.“

Така и направих, не отговорих на бележката й и престанах да мисля за нея.

Една година по-късно, я видях в прегръдките на друг мой приятел. Изглеждаше изумително красива. Гледах я със зяпнала уста, докато приятелят ми ни я представяше.

По-късно разбрах, че той е бил първото й гадже и въобще не беше такава, каквато най-добрият ми приятел я изкара. Оказа се много срамежливо и скромно момиче, което обича сериозните връзки.

Тогава се почувствах като пълен глупак. Дадох сметка, че не й е било лесно да ми напише онова писмо, на което почти не обърнах внимание. В същото време осъзнах, колко лесно позволих на приятеля ми да ме убеди да се откажа от потенциално успешна връзка.

И така, ако напоследък ви се струва, че перфектните ви връзки постоянно се провалят и нямате обяснение затова, тогава е време да се огледате по-внимателно и да прецените дали приятелите ви нямат пръст в това, колкото и да не ви се вярва.

Може да е от ревност, злоба или просто опит да се изкарат по-добри от вас, но когато става дума за любов, трябва да бъдете много внимателни и да се пазите и от най-добрите си приятели. Понякога само чакат удобен момент, за да ви забият нож в гърба.

Ето 10 ситуации, в които можете да разпознаете подмолните действия на най-добрите си приятели в опит да провалят връзките ви.

1. Смятат, че гаджето ви не е достатъчно подходящо за вас.

Представете си, че от известно време излизате с момиче, което много харесвате, но приятелите ви смятат, че е тя е противна и грозна? Тогава започвате да се питате дали сте направили правилния избор. Веднъж загнездила се в съзнанието ви, тази мисъл не ви дава покой и идеалният ви партньор бързо се превръща в напълно неподходящ.

2. Постоянно търсят вашето внимание.

Случва ли ви се винаги, когато сте на среща с новото си гадже да се натъквате на приятелите си. Сигурно за тях е много забавно да прекъсват романтичните ви моменти, но това едва ли ще се хареса на новата ви любов.

Ако приятелите ви постоянно ви натякват, че отделяте прекалено много време за новото си гадже, то най-вероятно ги е яд, че си прекарвате по-добре с нея, отколкото с тях. Истинските приятели дават право на избор, а останалите мислят само за себе си и доброто си прекарване.

3. Обичат да изневеряват.

Приятелят ви може да си пада по секса за една нощ, но не бива да ви убеждава и вие да го правите, особено когато имате връзка. Лесно е да бъдете манипулирани от приятели, на които имате доверие, но понякога е добре да се дистанцирате от тях, ако искате връзките ви да просъществуват по-дълго.

4. Флиртуват с гаджето ви.

Има лоши и не чак толкова лоши приятели. Тези, които флиртуват с новата ви приятелка зад гърба ви са от най-лошите. Ако приятелят говори негативно за вас пред гаджето ви или й се обажда често по телефона, когато не сте наоколо, има голяма вероятност да се опитва да ви скара и да се намести на вашето място.

5. Не уважават гаджето ви.

Усещате ли, че приятелите ви избягват новото ви гадже или се държат грубо с нея, когато сте в обща компания? Ако е така, това със сигурност ще се отрази отрицателно на връзката ви.

6. Обиждат ви пред нея.

Чувствате ли пренебрежението на приятелите си, когато сте с гаджето си? Би трябвало да правят точно обратното и да ви помагат да впечатлите момичето, което харесвате, а не да ви унижават пред нея. Ако се държат така, то вероятно ви завиждат или са ви ядосани.

7. Знаят любовните ви тайни.

Ако сте били приятели от известно време, със сигурност сте споделяли много лични тайни от миналото си, а вероятно знаят и за готиното гадже от преди две нощи. Често ли се шегуват, че ще ви издадат на новата ви любов следващия път, когато излезете всички.

Дори само на шега подобни подмятания пред гаджето ви, пораждат у нея съмнения, които могат да доведат до сериозни сътресения във връзката ви.

8. Флиртуват с вас.

Това е нещо, с което трябва да се справите веднага. Прави ли някой от приятелите ви от противоположния пол, опити да флиртува с вас пред новото ви гадже? Няма значение, дали закачките са във Facebook или на улицата, това със сигурност ще накара новата ви любов да се почувства неловко и несигурно.

9. Приятел от противоположния пол.

Ако най-добрият ви приятел е от противоположния пол, то вие отсега стъпвате накриво в новата си връзка. Не са много хората, които ще повярват, че с най-добрият си приятел сте само приятели, ако е от другия пол.

10. Приятели, които знаят твърде много.

Знаят ли вашите приятели всяка малка тайна на партньора ви? Обичате ли заедно да обсъждате гаджетата си? Говорите си за размери и обиколки? Но ако гаджето ви научи за тези разговори, може много да се ядоса. Със сигурност няма да му хареса, че споделяте толкова интимни подробности от връзката ви с вашите приятели, затова най-добре им ги спестете.

Понякога приятелите неволно провалят връзката ви. Но често го правят и нарочно, за забавление или от ревност. Така че, ако не искате да изгубите гаджето си и да намразите приятелите си, запомнете тези 10 признака и ги имайте предвид! Коментари