Защо трябва да ценим партньора си?

Едно от най-жизнеутвърждаващите и задълбочаващи любовта послания, които можете да изпратите на любимия си, е следното: „Ценя те високо“. Когато знае, че го ценят, човек се чувства важен и необходим.

Цени човека до себе си

Това го подтиква да ви отвърне със същото, да остане лоялен и любящ и да изпитва удовлетворение от връзката.

Като се замисли човек, да покажеш на някого, че го цениш, е един от най-големите комплименти – и един от най-подходящите начини да му кажеш : „Обичам те“.

Както се досещате, най-добрият начин да покажете на някого, че го цените, е да му го кажете. Не забравяйте достатъчно често да напомняте напомняте на партньора си какво харесвате у него. Бъдете конкретни. Ако харесвате усмивката му, смеха, нещо, което прави, каквото и да е, кажете му го.

Той не знае какво харесвате в него – кажете си

Не допускайте грешката да приемете, че партньорът ви вече знае какво харесвате у него – може пък да не е така. Може да не сте му го казвали много, много дълго време. И това да му липсва

Показвайте на партньора си, че го цените. Един от страничните резултати е задълбочаването и укрепването на хубавите страни във връзката ви.

Фокусирайте вниманието ви върху положителните черти, навици и постъпки на партньора. Така ще задържите мисълта върху онова, което е наред във връзката и което харесвате един в друг.

Това ще ви помогне да загърбите недостатъците и да не правите от мухата слон. Ако той е наясно какво харесвате у него, е лесно. Партньорът ви ще бъде по-склонен да постъпва и да се държи с вас по начина, който толкова ви привлича.

Например, ако му кажете: „Харесва ми, че обикновено ми благодариш, когато полагам усилия да направя нещо за теб“. Той със сигурност ще продължи да го прави.

Положителна обратна информация

Положителната обратна информация засилва и укрепва позитивните черти. От друга страна, ако приемете съответното качество за даденост и партньорът ви дори не знае, че го цените? Тогава има много по-голяма вероятност то да избледнее.

Много хора често знаят какво не харесва партньора в тях, но нямат никаква представа какво харесва или цени. Нищо чудно, че имат нужда от брачна консултация.

Признанията

Опитайте -дори най-малкото признание и насочване на вниманието върху положителното. Не само критики върху онова, което може или трябва да се подобри. Положителните признания са в състояние да променят връзката до неузнаваемост.

Какво харесваш?

Щуротиите му – кажи го. Той пък може да харесва отношението ти към децата. Способността да създавате красота, където и да отидете. И лекотата , с която създавате приятелства и карате хората да се усмихват.

Има толкова много неща, които харесваме един в друг и желанието ни свободно да ги споделяме засилва хубавото във връзката.

Казвайте си

Всеки ден си казвайте по нещо, което харесвате в другия. Конфликтите ще има, това е при всяка двойка, но ако се цените един друг, връзката ще бъде вечна.Коментари

Любовта!!! Прекрасно чувство. Не съм се и надявала , че на 41 години ще се влюбя отново. Явна в живата всичко е предначертано и всеки трябва да извърви пътя , който му е отреден.