5 диети, с които ще отслабнете бързо и здравословно

Лято е в разгара си и все още тайничко се надяваме да намерим онази диета, с която лесно да свалим ненужните килограми. Ще ви предложим диети, признати в цял свят от лекари и диетолози. Която и да изберете, резултатите ще се видими най-много след месец.

1. Кръгова диета

При тази диета няма сериозни рестрикции, както при другите диети. През първите 5 дни от седмицата е позволено да приемате само нисковъглехидратна храна. Останалите два дни трябва да се храните само с високовъглехидратна храна. До тук добре, но има една малка подробност, ако сериозно сте качили килограмите, е необходимо да намалите калорийния прием с 30-40%.. Диетата се спазва поне три месеца, за да има ефект.

2. Диетата на д-р Перикон

Диетата е подходяща за любителите на риба и морски дарове. Ако спазвате тази диета може да приемате в неограничени количества риба, калмари, омари, протеини, плодове и зеленчуци. Препоръчително е да изключите от менюто си всички сосовете, алкохол и тестени изделия. Диетата се спазва по определен ред – първо приемате протеините, след това зеленчуците, накрая – плодовете.

3. Палео диета

Тази диета ни връща към предците и миналото и набляга на няколко основни детайла. Какво означава това? Да ядем необработени меса, зеленчуци, плодове, ядки, мед, риба и гъби. В тази диета се забраняват всички млечни продукти, сол, захар и бобови култури.

4. Диетата на Тим Ферис

И тази диета не „обича“ въглехидратите. Диетолозите препоръчват от менюто да се изключат бързите въглехидрати – хляб, ориз, картофи. Диетата Ферис набляга на приема на протеини, бобови и зеленчуци. Абсолютно забранено е да се пият газирани напитки, алкохол, чай и кафе. Но за да не изпадате в депресия, веднъж седмично е разрешено да хапнете нещо любимо и забранено.

5. Диетата на Аткинс

Диетата е добре позната от години и е в топ класациите на хората, решили да отслабват здравословно и продължително време да запазят теглото си. При класическа диета се приемат храни богати на протеини и мазнини и ниски въглехидрати. И при диетата Аткинс е забранен приема на всякакви плодове, захар, ядки, тесто, бобови култури. За сметка на това може да хапвате пилешкото с кожата, по-мазни риби и високомаслени млечни продукти.

Още съвети за отслабване

1. Вода

Пийте 1,5-2 литра вода на ден, в това число чай, кафе, компот, кисело мляко. Всяка сутрин започвайте деня с чаша чиста вода. Вземете бутилка вода и я поставете до себе си, за да не забравите да пиете. Само след няколко дни ще ви стане навик. .И нещо много важно: един час след хранене не се приема никаква вода.

2. Яжте правилно 

Елиминирайте от диетата си сладкишите, хляба, бързата храна, мазни, пържени храни. По-добре е да замените всичко това с плодови сладкиши и витаминни салати. Ако се чувствате много тъжни без сладки, можете да хапнете парче тъмен шоколад. И да, ходете до магазина само сити. На празен стомах рискувате да бъдете изкушени от храна, която противоречи на принципите на правилното хранене.

3. Хранете се по едно и също време 

Закуската, обяда и леката вечеря трябва да се приемат по едно и също време всеки ден, ако това е възможно. Между храненията може да вземате леки закуски: протеинови барове, сушени плодове, домашно кисело мляко, диетичен хляб, нискомаслено сирене, плодове и зеленчуци. Така тялото няма да изпада в паника и няма да трупа запаси с мазнини за бъдеща употреба.

4. Движение

Ако не ви се занимава със спорт в специализирани клубове, си наложете воля и правете разходки всяка вечер или си изберете определена програма от упражнения, които могат да се изпълняват вкъщи. Ако работите зад бюро, на всеки 20-30 минути, ставайте и си правете разходки. Когато се движите, тялото се съживява, освобождава се от излишните резерви и се обогатява с кислород. Коментари