12 неща, които най-близките хора няма да Ви кажат никога

Ще ви открехнем вратичката на интимното и ще ви кажем неща, които най-близките, за да не ви обидят или просто защото им е все едно ще премълчат. И така:

1. Никога няма да ви кажат, че бракът

няма да ви спаси нито от проблеми, нито от празнотата, нито от самотата. Човекът до вас няма да компенсира собствените ви дефекти, по-скоро напротив, или ще ги задълбочи, или ще ви смачка. Вие ще трябва да се справите с него сами.

2. Честно казано няма да ви кажат,

че е по-честно и коректно да сте сами, отколкото да хванете първия срещнат от страх, че ще сте единаци или пък другият ще откаже да е с вас, ако ви опознае преди да сте се оженили.

3. Децата не винаги са само щастие

Това са проблеми, липса на сън, пълна липса на време, а понякога и живот. Осъзнаете ли това е чудесно, но ако си правите илюзии, че с раждането на дете животът ви ще е рози рози, помислете добре. Трябва ли изобщо да имате деца?

4. Отношенията са взаимна отговорност,

Ако искате всеки да отговаря за себе си, а не за партньора, останете си сами. По-добре и по-удобно.

5. Тези семейства,

които смятате за перфектни, имат свои проблеми и своето тъмно дъно. Няма перфектни семейства.

6. Цялата „любов“ свършва бързо.

Щом не сте се научили да говорите, да се уважавате да се грижите един за друг, значи не е трябвало да влизате във връзка. Не сте дорасли за нея.

7. Щом от самото начало

вие и партньора ви нямате нищо общо, едва ли ще се появи. Затова след време не се оплаквайте. В самото начало сте видели кого избирате.

8. Хората не се променят.

Просто се отварят повече и свалят маски. Ти, с твоята любов, никога няма да промениш никого. Реши ли човек, че си ценност, заради която можеш да промени живота си, това е негов избор. Но решиш ли да се заемеш с функцията на добрия магьосник, това е напразно.

9. Никоя духовна практика няма да ви спаси от истински проблеми.

Само защото си спрял да ги виждаш, не означава, че ги няма. Затова решавайте проблемите в обективния реален свят с конкретни действия.

10. Не живейте според чужди съвети

и не пускайте във вътрешния си свят някой да ви управлява и съветва. Вашето семейство е крепост.
„Кухненската психология“ е добра като начин за спадане на напрежението, но много лоша като система от ефективни препоръки. Обикновено всичко се свежда до скандали вкъщи, защото някой ви е казал как да живеете.

11. С мъжете е просто:

те трябва да бъдат подкрепяни, изслушвани, хранени, да правите с тях любов и да не им се отнема мястото в къщата. С жените е просто: трябва да говорите с тях и да им давате защита и любов. С всички е лесно да си искрен и да не се стремиш да пречупиш партньора си по никакъв начин.

12. Трябва да подхождате към създаването на семейство и раждането на деца,

когато знаете защо са ви нужни. Тук чуждото мнение и институции не работят.

Оксана Цсипина Коментари