Невероятният художник, който рисува в морето, балансирайки на сърф

Шон Йоро (известен също като Хула) е художник и уличен артист, който живее в Ню Йорк. Йоро е роден и израснал в Хавай, но години по-късно се мести с цялото семейство в големия град.

Той е известен с красивото, но необичайно изкуство, което практикува. Шон е природен талант и създава серия от улични стенописи, изобразяващи красиви жени, които сякаш излизат от водата.

Всъщност картините са направени върху стари циментови стени, изоставени или порутени сгради на брега на морето. Художникът сам споделя, че се чувства прекрасно във водата и тя е неговият втори дом, защото на Хаваите всички могат да плуват добре.

Освен природния талант, с който Хула е надарен, той прекрасно управлява и балансира дъската за сърф. Тя е моят най-стабилен и сигурен кораб, смее се художникът.

С дъската си за сърф всъщност стига до най-добрите места за рисуване, в които разкрива таланта си и на които създава своите истински шедьоври. Върху сърфа поставя боите, четките, разредителите.

Къде побирам всичко това, е първият въпрос който всички журналисти ми задават, казва Хула. Намирам им място и най-интересното, че никога досега не са падали във водата. На това, му се казва добър сърфист, нали?

В поста си в Instagram, художникът коментира, че това, което прави се доближава до градското изкуство. Преди да стане известен с уличните стенописи, той придобива популярност с рисуването на жени върху дъски за сърф. И напоследък има доста поръчки, защото изкуството му грабва, пленява, а и изглежда като живо.

Вижте прекрасните картини на hulaКоментари

Като живи са (y).