Спортуваме според зодията? (III част)

Стрелец:

Стрелец (23 ноември - 21 декември)

Стрелец (23 ноември – 21 декември)
черен дроб, седалище, бедра и седалищни нерви

Най-здрави от всички зодии, Стрелците се нуждаят от много упражнения, за предпочитане на открито. С тези здрави крака и бедра карането на ски и на колело са много добри опции. Фокусирайте се върху разтягането, което изгражда гъвкавост в подколенните сухожилия, за да не си разтегнете гърба. Може да сте податливи на инциденти, затова внимавайте, когато се занимавате с по-екстремни спортове като карането на ски. Уверете се и че дишате дълбоко по време на упражненията. Помага, ако имате цел на тренировките – примерно наближаващо състезание. Фитнес залите са добър вариант, а наличието на приятел за спортуването ще повиши мотивацията ви.

Козирог:

Козирог (22 декември - 20 януари)

Козирог (22 декември – 20 януари)
кости (скелетна структура), стави, колена и зъби

Козирозите не очакват незабавно удовлетворение, затова издръжливост е името на играта тук. Тъй като зодията ви ръководи костите и ставите, трябва да се движите редовно, за да не се чувствате схванати. Туризмът и скалното катерене привличат планинската коза у вас и едновременно с това задоволяват нуждата ви да се подлагате на предизвикателства. Джогингът, разхождането и карането на колело също са добри опции, особено ако са с дълга продължителност. Само внимавайте за колената си.

Водолей:

Водолей (21 януари - 19 февруари)

Водолей (21 януари – 19 февруари)
кръвоносна система, глезени, ахилесова пета, прасци и пищяли

Водолеите не обичат да се чувстват ограничени, затова, колкото е по-чудато упражнението, толкова повече ви привлича. Екстремните спортове ви подхождат, но танците също биха ви харесали заради свободата на движението. Избягвайте да ядете твърде много нишесте, особено преди упражнения, тъй като се уморявате след като ядете храни от тази група. Тренирането за тичане на дълго разстояние и триатлон е добра идея, тъй като обичате да сте сами. Но правете всичко възможно да избягвате рутината – ще се отегчите. Подобряването на кръвообращението ви е ключът към добрата ви форма, затова опитайте спортове като тичане и плуване.

Риби:

Риби (20 февруари - 20 март)

Риби (20 февруари – 20 март)
стъпала и имунна система

Вашата зодия не е много спортна, затова избягвайте енергичните упражнения. Вариантите като йога и танци са добри, защото ви помагат да намерите спокойствие и баланс. Рибите са предразположени на всякакви проблеми с ходилата – подувания, отоци, счупвания. Водните спортове, особено плуването и карането на сърф, са идеални за вас, тъй като водата до голяма степен е естествената ви среда. Обичате да ядете, но можете да компенсирате това с вродената си способност да се мотивирате. Като истински любители на музиката танците и аеробиката са чудесни упражнения за вас, особено ако след това има вариант да поседите в горещата сауна.

Спортуваме според зодията?

Спортуваме според зодията? (II част) Коментари