Спортуваме според зодията? (II част)

Лъв:

Лъв (24 юли - 23 август)

Лъв (24 юли – 23 август)
сърце, горната част на гърба, гръбнак и аорта

Лъвовете се ръководят от спорта и развлеченията, затова спортуването и фитнеса са нещо естествено за вас. Редовните упражнения са полезни за кръвообращението ви, но избягвайте да се претоварвате, особено що се отнася до горната част на гърба. Упражненията на публично място много ви привличат; само недейте да се оглеждате в огледалото твърде често. Тъй като сте родени лидери, уроците вероятно ще ви отегчават, щом някой друг е поел контрола; често се отличавате с това, че сте свой личен треньор. Лъвовете (особено мъжете) са предразположени към сърдечни кризи, затова може би бързо оставате без дъх. Упражненията, които с подходящи за вас са пилатес, танци по двойки и всякакви дейности, в които можете да се покажете пред хората. Не забравяйте да се разтягате – представете си как лъвовете дълбоко се протягат.

Дева:

Дева (24 август - 23 септември)

Дева (24 август – 23 септември)
симпатикова нервна система, далак и храносмилателна система

Като цяло Девите обичат да са във форма; но интересът ви вероятно се дължи на желанието да бъдете чисти и здраве, а не толкова на суетата. С привидно безкрайна енергия, вие се справяте добре в упражнения, в които взима участие цялото тяло, затова спортовете като каране на колело, футбол и хокей задържат интереса ви. Обичате да сте навън, затова не е добра идея да се бутате в миризливата фитнес зала. Поставяйте си реалистични цели, за да избегнете разочарованието, което ще попречи на тренировките ви. Обикновено сте много силни, затова спортовете за издръжливост също са подходящи.

Везни:

Везни (24 септември - 23 октомври)

Везни (24 септември – 23 октомври)
кожа, лумбална зона, бъбреци и бедра

Везните трябва да се фокусират върху организираните и леки фитнес възможности – луксозните здравни клубове ви привличат. Карането на зимни кънки и голфът са варианти, но липсата на кардио и разтягания ще успокои мозъка ви. Избягвайте да вдигате тежести или да правите каквото и да е, което може да подложи на напрежение ниската част на гърба ви. Може да сте податливи на умора и изтощение, затова се опитайте да запазите мотивацията си. Добра идея е да си намерите фитнес приятел, но не се отнасяйте в социализирането вместо да правите упражненията си.

Скорпион:

Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Скорпион (24 октомври- 22 ноември)
полова система, гениталии и отделителна система

Скорпионите са напрегнати, затова се включете в усилени, състезателни и сериозни фитнес дейности с интензивно движение. Упражненията с изблици на екстремни върхове и неуморно кардио ви подхождат, но се опитайте да избягвате претоварването, защото сте предразположени към разкъсване на сухожилията и други предизвикани от напрежението контузии. Добри спортове са боксът, бойните изкуства, триатлонът и бягането на дълги разстояния; пропуснете йогата. Тъй като имате нужда от много време насаме, вероятно ще си пилеете времето или ще работите усилено, когато останете сами. Отделете време, в което да сте фокусирани и спокойни, тъй като имате нужда да успокоите нервите си след натоварване.

Спортуваме според зодията?

Спортуваме според зодията? (III част) Коментари