Виж как цвета определя начина ти на мислене

Според психолозите и цветови експерти, именно гамата цветове, с които влизаш в контакт през деня оказват въздействие върху начина ти на мислене. От червения лак на ноктите, през синьото небе до земните тонове в любимото кафене. Това е свързано както с асоциациите, които правиш с даден цвят, формирани още от детството ти, така и с дължината на вълните в цветовия спектър, обясняват специалистите.

Всеки цвят сам по себе си има уникална вибрация, която разпръсква и така може да бъде асимилиран различно от мозъка ти. Цветовете разкриват чародейните си способности в момента, в който спреш погледа си върху някой от тях. Вижте ги!

Червено

Ако искаш да се съсредоточиш по време на важно представяне – лакирай се с червен лак

Червеният цвят те концентрира основно върху детайлите. Погледни си записките преди да започнеш да говориш. Бонус – червеният цвят има най-дългата дължина на вълната в цветовия спектър. Така хората имат нужда от повече време, за да го преработят, в следствие всички погледи ще бъдат насочени към теб.

Жълто

Стартирай деня си зареден с енергия – пребоядисай стените на стаята в жълто

Жълтия цвят те кара да се чувстваш по-енергична и дееспособна. Скорошно изследване върху пространствените цветове разкрива, че хората, които стоят в стая с жълти стени са много дейни и активни, отколкото другите. Опитвай се всяка сутрин да имаш контакт с този цвят.

Лилаво

Ако искаш да бъдеш безгрижна и весела, постави ваза с лилави цветя на видно място

Изследване на Университета Джорджия разкрива, че повечето хора асоциират този цвят с децата и смеха. В такъв случай, ако се чувстваш нервна и напрегната, погледни лилавите цветя за няколко секунди. Това със сигурност ще ти помогне да се отпуснеш.

Зелено

Ако искаш да „изключиш“ от всичко и да си починеш, използвай зелено шалте за йога

Хората свързват зеленото изключително с красивата природа. Когато видят зеления цвят, ти си мислят за разцъфналите дървета и красивите зелени гори. Резултатът – след това се чувстват по-спокойни. Ако ходиш на йога, гледай шалтето докато си в поза тигър и ще направиш ежедневните си йога упражнения още по-забавни.

Черно

Искаш да бъдеш неустоима, твоят избор не е нищо друго освен онази малка черна рокля

Ти много добре знаеш, че си изключително секси, когато си облечена в нещо късо и черно. Според изследванията, проведени от Институт по цветовете в Джорджия, черният цвят може да те накара да се чувстваш по-въздействаща и при това достатъчно загадъчна. А това чувство те кара да изглеждаш и изключително съблазнителна.

Оранжево

Ако имаш мотиви да се потиш повече на тренировка, купи оранжеви връзки на маратонките си

Освен, че тези връзки са хит, оранжевото те кара да се чувстваш по-мотивирана. Обуй маратонките с оранжеви връзки и насочи погледа към краката. Така ще имаш повече ентусиазъм във фитнес залата.

Синьо

Ако имаш за подарък на близък или любим, напиши на лист хартия идеите си със син химикал

Изследване на Университета в Колумбия доказва, че хората, които гледат синия цвят, използват повече въображението си. Преди да започнеш да обмисляш различни варианти за подарък, отправи поглед към небето за минута. Така ще усетиш истински прилив на креативност.

Кафяво

Ако те се иска да повишиш настроението, отскочи до любимото си кафене

Кафявият цвят, който преобладава в декора на повечето вериги кафенета буди положителни емоции в мозъка. Така кафето става перфектното за отдих, когато навън е мрачно и потискащо. Учените твърдят, че хората се чувстват уютно и спокойно, когато гледат този цвят.

Бяло

Ако искаш да преодолееш раздяла, купи си спално бельо в бяло

Проучване показва, че белият цвят ни прави по-обнадеждени и вярващи в бъдещето. Помисли хубаво къде ти липсва най-много бившият – може би спалнята? Ако промениш нещо в тази стая може би ще си помогнеш и да започнеш начисто в любовния си живот. Коментари