Уникален хороскоп! Вижте как остаряваме според зодията

ОВНИТЕ предпочитат да не мислят за възрастта си. Те живеят за мига и не мислят какво ги очаква в утрешния ден. Бодростта на духа до преклонна възраст запазва неизчерпаемата им младежка енергия. На 60 години Овенът може и да не носи рокерско яке, но няма да престане да се интересува от мотоциклети. И ще продължава да го прави със същия хъс и неукротима енергия както и преди.

ТЕЛЦИТЕ обожават да похапват – понякога дори прекаляват и поради това натрупват излишни килограми. С годините стават по-упорити. Телците са най-малко гъвкави, приспособими създания – както в психологически смисъл, така и във физически. Независимо от това, те са издържливи и въпреки болестите ще живеят по-скоро много дълго.

БЛИЗНАЦИТЕ още докато са млади набелязват целите си и неотклонно ги следват без да намаляват темпото през годините. Не се надявайте, че Близнакът ще се върне от работа по-рано. Дори и в напреднала възраст няма да го видите да почива или пък да дреме пред телевизора. Стремежът му към израстване в кариерата продължава до пенсия и ако е възможно, още дълго след това.

РАЦИТЕ обикновено са два вида: такива, които никога не порастват, и други, които през старостта си обичат да се грижат за другите както Майка Тереза. Ракът и Лъвът държат особено много всички да уважават „белите им коси“. От Раците могат да излязат прекрасни „класически“ дядо и баба, каквито биха искали да имат много от децата.

ЛЪВОВЕТЕ са снизходителни и солидни по природа, която се проявява все по-силно през годините. С приближаването на старостта те вече са твърде спокойни, опитни, внушителни и понатрупали излишни килограми личности. Те все повече ще изискват всеобщо уважение и авторитет, понякога дори преклонение, ще се стремят да бъдат пример за подражание. Именно поради това, те ще се постараят да постигнат главните цели в живота и по възможност по-рано да получат научни степени.

ДЕВИТЕ в много случаи с възрастта започват все по-негативно да възприемат околния свят, особено ако проявят прекомерна склонност към излишна критичност и изгубят контрол. Те обожават да поддържат отлична физическа форма и добро здраве, постоянно работят за усъвършенстване на умствената си дейност. И като правило посрещат старостта като добре изглеждащи господа и госпожи, макар и малко строги, но много умни.

ВЕЗНИТЕ винаги се грижат за външността си, готови са на всичко, за да отложат във времето появата на излишни килограми и на бръчки по лицето. Като правило успяват да постигнат това. Дори и на осемдесет години Везните биха изглеждали на по-малко от четирсет.

СКОРПИОНИТЕ в напреднала възраст се превръщат в представителни и внушителни личности. Те обичат да мислят за себе си като за философи, натрупали достатъчно мъдрост с годините и това наистина е така. Но, за съжаление, възрастните Скорпиони много често са прекалено задръстени по отношение на личните си убеждения и цели, упорити и неотстъпчиви.

СТРЕЛЦИТЕ, подобно на Овните, се стремят да не мислят за старостта, толкова, че понякога това се превръща в мания. Те започват да досаждат на околните с въпроси за собствената им възраст, надявайки се да получат някой и друг комплимент. Впрочем подобни комплименти по отношение на възрастта обикновено са оправдани, защото Стрелците, независимо от нежеланието си да се грижат за себе си, се изхитряват някак си да запазят своята сексапилност и привлекателност до дълбока старост.

КОЗИРОГЪТ е знакът, който се асоциира с времето в много отношения, защото го управлява Сатурн – планетата, отговаряща за времето и неговото протичане. Но интересно е това, че за Козирога времето като че ли тече в обратна посока. Козирозите се раждат „малки старчета и старици“, сериозни не за възрастта си, мъдри и отговорни. Но с годините са склонни към все повече детински прояви, лудории и лекомислие. Така че възрастните Козирози се превръщат в истински деца.

ВОДОЛЕИТЕ са силно повлияни от планетата Сатурн, затова и те като Козирозите в детството си са много сериозни. С годините Водолеят става все по-ексцентричен, престава да се интересува какво мислят другите за него и на осемдесет може да прави каквото му дойде на ум.

РИБИТЕ изпитват панически страх от старостта – толкова неща още не са преживени, свършени, осъществени! Именно поради това Рибите често намират време за равносметка на различните етапи от живота си – да пресметнат придобитото, да направят баланс. Но колкото по-малко се притесняваме за всичко това, толкова по-дълго и щастливо ще живеем, защото нищо не съкращава и вгорчава живота така както постоянното безпокойство. Коментари