Видовете пъпки и как да се избавим от тях завинаги

За съжаление, те не се появяват върху лицето ти с обяснение как час по-скоро да ги премахнеш, затова ще се опитаме да помогнем. Пъпките а проблем както за естетичния вид на всяка жена, така и здравословен. Не отлагайте посещение при дерматолог, ако нещата се влошат.

 1. Черни точки

Какво са всъщност?

Отворени пори, които изглеждат тъмни на цвят заради окисляването на себума.

Лечение

Всички пъпки са от натрупал се себум и мъртви кожни клетки. Последните две образуват подобна на паста консистенция, която задръства порите и става идеална среда за размножаване на бактерии. Дълбоко почистване и ексфолиране с подходящи киселини веднъж- два път и седмично ще намали производството на себум и възпалителните процеси. Ако продуктите не помагат, посетете специалист, който ще премахне черните точки ръчно.

2. Бели пъпки

Какво са всъщност?

Затворената версия на черните точки. Ако се заслушаш внимателно, ще чуеш „изстискай ме“, но ти не се поддавай на изкушението.

Лечение

Всекидневното почистване с нежни средства без съдържание на сулфати трябва да се превърне в задължителен навик /агресивните скрабове и изсушаващите продукти, само ще влошат положението/Бенозил пероксид и салицилова киселина са съставките, които отпушват порите успешно и „гонят“ надалеч, причиняващата акне бактерия.

3. Нодули и кисти

Какво са всъщност?

Ох, е възклицанието , което търсим. Първото понятие се отнася за твърди и болезнени пъпки, а второто за такива, изпълнени с гной. И двата вида са разположени дълбоко в кожата.

Лечение

Пъпки, които винаги трябва да се третират по лекарско предписание. Ако решиш само да се справиш с тях, рискуваш силни възпаления, остатъчни белези и хиперпигментация. Колкото до продуктите, търси щадящи и хидратиращи формули в лека форма на серум и гел. И започни- акнето не е само външен проблем. Диетата, стресът и различните заболявания също са фактор. Колкото по-добре се грижи за тялото си, толкова по-чиста кожа ще имаш.

4. Папули и пустули

Какво е всъщност?

Навлизаме в територията на акнето. Тук пъпките са по-зачервени и възпалени.

Лечение

Андрогените /мъжки хормони/ играят ключова роля в стимулирането на излишен себум. Ефектът от тях е още по-силен преди цикъл. Желателно е да говориш с дерматолог, ако акнето те тормози. Като основно правило, грижата за кожата трябва да е нежна, антибактериална и отпушваща порите. нанасянето на продукт с ретинол преди лягане също влияе добре, защото ускорява клетъчната регенерация. Не пропускай слънцезащитата на следващия ден. Коментари