Най-ефикасните трикове за премахване и прикриване на пъпки

Имаш пъпки, а е спешно? Не се панирай, има решение. Трябва малко повече търпение и работа. Ето и нашите топ съвети, споделени от специалисти в областта как да премахнеш пъпката, ако имаш съответно на разположение час, ден или седмица.

Макар пъпката да не изчезне съвсем, може да намалиш видимостта й лесно само в три стъпки.

Ако разполагаш само с час?

1. Веднага започни със студен компрес.

Постави няколко кубчета лед в кърпа или тензух и постави директно върху проблемната част. Поставяй и отстранявай на равни интервали от десет секунди за няколко минути. Студът ще помогне да се намали възпалената част както и размера на пъпката.

2. Вземи си капки за очи 

Точно така, не капки за пъпки, а капките за очи Визин. Действието им е да свият кръвоносните съдове и по този начин способстват за намаляване на зачервяването, така ще подействат и на появилата се пъпка.

3. Прикрий недостатъците

По-малкото винаги е повече, категорична е Ем Форд, известна като една от най-популярните бюти блогърки. Нейното видео за това как да прикриваме на пъпките “ YOU Look Disgusting“ („Изглеждаш отвратително“), е събрало 17 милиона гледания в You Tube.

Многото фон дьо тен привлича още повече вниманието към пъпката. Затова забрави за тежкия слой. По-добре постави лек оцветяваш крем и остави коректора да свърши останалото

„Аз използвам метода на топлийката“, споделя тайната си Ем Форд. За тази цел те е необходима малка четка за коректор – топни върха й в коректора, после постави точно върху върха на пъпката, след което прелей плавно към краищата, за да заличиш и тях. Отгоре може да сложиш матираща база, без съдържание на масла..

Твоят комплект принадлежности за бързо реагиране

  1. четка за коректор
  2. течен коректро
  3. матираща база с 12 часова издръжливост

Ако имаш 24 часа?

Посети добър дерматолог, който според състоянието ти ще ти постави доза с кортикостероида кортизон. Ако нямаш време ето ти тези топ съвети. Определено помагат.

През деня

Постави компрес върху пъпката и го сменяй през няколко минутни интервали в рамките на един час. Компресът ще помогне за намаляване на подутината и ще изкара бактериите на повърхността на кожата. След всеки компрес поставяй върху болното място салицилова киселина. Тя прониквайки през себума разрушава мъртвите клетки, които запушват порите. Накрая нанеси 1% хидрокортизон, но да не e мехлем, защото той е прекалено мазен и ще запуши отново порите.

През нощта

Нощно време кожата е в пъти по-податлива към активните вещества, защото тогава е в режим на „поправка“. Възползвай се от това. Вечерта може да се измие лицето със средство, обогатено с отпушващ порите цинк и продължи с дълбоко почистваща маска. Когато лицето е напълно почистено от мъртвите клетки, средствата против пъпката, които ще нанесеш ще са много по-ефикасни. Накрая сложи локално средство за премахване на пъпки. За препоръчване паста със зелена глина.

Твоят комплект принадлежности

  1. Почистващ гел за кожа с несъвършенства
  2. Почистваща маска с натурална зелена глина за мазна кожа.
  3. SOS паста за локално приложение

Разчовърка пъпката, сега какво?

  1. Дезинфекцирай зоната, като я натъркаш със спирт.
  2. Третирай с еднакво количество капки от следните съставки: салицилова киселина, бензоил пероксид и хидрокортизон. Комбинацията от трите се прицелва точно в загнездилите се в кожата бактерии.
  3. Искаш да я прикриеш? Сложи отгоре коректор, на чийто етикет пише некомедогенен с чисти ръце.

Твоят седемдневен план за действие

Точно седмица е достатъчна да изкорениш пъпката изцяло, ако използваш система от надграждащи се продукти. Ще пожънеш успех, тъй като съставките им са подбрани, за да се допълват и работят в синхрон. Освен това тактиката от три продукта е лесна за изпълнение от повечето хора.

1.Първо измиваш лицето с пяна

2. Обтриваш с тампонче, напоено с лосион за акне

3.Завършваш с лечебния крем с бенозил пероксид.

Използвани заедно – сутрин и вечер, те намаляват съществуващите пъпки 37% за три дни.

Топ съвет: Медицинските почистващи средства, предназначени за кожа, склонна към акне, трябва да постоят известно време върху кожата, за да проникнат и подействат в дълбочина. за по-сигурно, кажи азбуката един път, преди да изплакнеш Коментари