21 неща, които всяка жена трябва да знае за шопинга

Кари Брадшоу обича всичките й пари да са вложени в гардероба. Проблемът е, че тя живее във филм, а ние не, затова имаме нужда от стратегия за умен избор и винаги най-добра цена. Ето и нашите съвети за един перфектен шопинг.

1.Трикът с обувките

За да ги купиш, не е достатъчно краката ти да влязат – постой десетина минути с обувките в магазините, за да ги усетиш. Най-доброто време за това е вечер след работа, когато краката ти са леко подути и ще си най-взискателна.

2. Главата долу

Трикът на магазините е такъв – по-скъпите неща винаги се излагат на нивото на очите и главата на клиентите. По-евтините винаги са отдолу.

3. Пазаруване без граници

Харесал си си нещо от някой онлайн магазин в Америка, но той не доставя до България? Няма проблем. Сайтът broderlinx.com е за това. Там се правят доставки до цял свят, при това на много добри цени.

4. Няма начин

Някои трендове не са актуални вече. Стой далеч от ярки принтове на панталоните, копринени поли и да, тази зима жълтото си взима почивка.

5. Перфектният тайминг

Според едно проучване перфектният момент за пазаруване е в събота между 10 и 12 часа. Най-лошото време е от 14 до 18 часа. Най-натоварено е и носи стрес.

6. Действай

Набележи си няколко класически неща, от които наистина имаш нужда, снимай ги с телефона си и се върни за тях в магазина по време на намаленията през януари.

7. Усещане за лято

Някои от готините трендове от топлите дни са актуални и през есента и зимата сако от деним, дънковите якета, раниците и роклите на цветя. Затова запази тези неща от летния си гардероб и ги носи и през студените дни.

8. Ако не ти стане

Го накарай да ти стане. Много често магазините предлагат и поправки, понякога безплатни. Попитай и запомни – винаги е полезно да познаваш поне един добър шивач в града, в който живееш.

9. Време е за селфи

Направи си снимка в цял ръст с дрехата, за която е колебаеш. така ще можеш да обмислиш тоалета и ще имаш обективен поглед отстрани.

10. Завинаги мое

Ако искаш да дадеш пари за нещо наистина скъпо, то заложи на добрата стара класика. Например тренчкотът винаги е актуален, както и малката черна рокля, стилето обувките и хубавото палто до коляното. Друга добра инвестиция е денимът, който ти стои наистина перфектно и прави извивките ти по-секси.

11. Кое се свива?

Ако дрехата е от 100% полиестер, няма да се свие. Памукът обаче се свива при пране с по-топла вода, а вискозата може да се свие доста дори и на 30 градуса, затова си ги предвиди, когато пазаруваш.

12. Мисли добре

Винаги, когато купуваш една дреха, мисли за нея като за комбинация с друга. Дали притежаваш другата част и планираш да я купиш сега, зависи от теб. да, специфичните модели и много модерните неща са страхотни, но те невинаги стоят добре в комбинация или след като мине сезонът.

13. Хубаво е да го знаеш

Всички разпродажби работят на един принцип – процентът се покачва с наближаването на финала им. Ако искаш нещо още по-евтино, ще трябва да почакаш.

14. Включи се

Вече почти всички магазини имат своя онлайн версия. При това не сама магазини за дрехи. Следи внимателно промоциите и пазарувай онлайн, защото там намаленията винаги са повече и по-големи. Най-сигурният начин да направиш грешка – провери онова, което искаш, във физическия магазин, запиши си номера на модела и после го поръчай онлайн, ако е на по-добра цена.

15. Перфектният тоалет.

Удобни обувки, широка чанта, удобен тишърт- ето така изглежда перфектният тоалет за пазаруване. не носи нещо не удобно, ако ти е ден, в който ще обикаляш по магазините.

16. Инвестирай в бъдещето

Купувай неща сега, които ще бъдат актуални догодина. Нашите предложения са шал и принт или плетени и плътни чорапи до коленете. Също така заложи на меките цветове и пастелните тонове.

17. Взех ли всичко?

Най-добрият подарък за някого, за когото не знаеш размер или точен вкус е ваучер. И ние харесваме тези подаръци и често си ги правим в офиса. Но те се забравят и забутват някъде из ъглите вкъщи доста често. Носи ги или ги дръж на конкретно място и когато отиваш на шопинг, не излизай без тях.

18. Пари кеш

Ако обичаш да пазаруваш и понякога се отплесваш, то винаги си слагай лимит. Най-добрият начин е да изтеглиш определена сума и да харчиш само парите, които имаш кеш. В никакъв случай не пипай картите си.

19. Без навалица

Според едно проучване в магазините е най-спокойно в четвъртък, когато има най-малък риск да попаднеш сред изнервяща навалица. За сметка на това най-натоварени са неделите.

20.Винаги гледай етикета

Прането на ръка, нуждата от специални препарати или химическо чистене са все досадни неща, които могат тотално да те откажат да носиш една дреха. Затова чети етикетите и ако нямаш време да полагаш такива грижи, по -добре не купувай дрехата.

21. Огледалото не лъже

О, напротив – лъже!

Често на огледалата в пробните не може да се вярва, защото силната луминесцентна светлина заблуждава за точните нюанси на цветовете. А и те прави по-едра. По-добре излез и се разходи из магазина, където да се огледаш на по-естествена светлина. Коментари