7 предимства на онлайн шопинга

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ЕДНО МОМИЧЕ,
ИЛИ ЗАЩО ВЕЧЕ ПАЗАРУВАМ ОНЛАЙН

Защо се реших да напиша тази статия? Първо, не съм точно момиче, а спокойно си минавам в категорията „жена”, но това да си остане между нас, обещайте ми. Женска суета, както знаете. Половинката ми например нарича дамите на възраст от 12 до 99 „девойки.” Все забравям да го питам в коя категория влизат 100-е, но при всички положения е крайно мило, не смятате ли? Да видим какво ще бъде мнението му, когато прочете това, така че кажете една молитва и ми стискайте палци.

С ясното съзнание, че не откривам топлата вода, реших да споделя тук някои свои впечатления от една от любимите си дейности – пазаруването. Ще си призная, че да пазарувам онлайн за мен доскоро беше нещо ново. В пазаруването имам свои правила, които следвам свято. Какво търся? Ами, каквото и всички – справедливи цени, оптимално качество за тях, приятно и любезно обслужване. Когато вляза в магазин, обичам да се чувствам у дома си, за да мога да се потопя в един различен свят, в който улицата отвън просто изчезва. Сто на сто познавате въпросното усещане – действително е като да се намираш в друга реалност. Да, но често се оказва, че това – точно както в популярния израз от Къщата на „Биг Брадър” относно секса – по ред причини е мираж. Затова реших да опитам много по-модерния и придобиващ все по-голяма популярност вариант: онлайн шопинга. Беше крайно интересно (и забавно) да направя сравнение.

1. ПЕСТИ СЕ МНОГО, МНОГО ВРЕМЕ

Модерната жена е заета с какво ли не. Тичаме на работа, за да изкараме пари (истински мъжки момичета, а?), въртим домакинството (дейност, за която не получаваме заплата, поради което често и се подценява, но която е не по-малко наситена с тежка работа и отговорности), отглеждаме децата, като се стараем да сме всеотдайни майки и добри домакини, а при това не забравяме и нуждите на човека до себе си, който също изисква внимание. Често ежедневието ни е такова, че може да бъде описано по един-единствен начин: щура въртележка, инфарктен калейдоскоп от задължения и списъци с „какво-да-свърша-днес.” Не зная за вас, но в края на един такъв ден често имам желанието да се затворя в стая със звуконепроницаеми стени, с лаптоп и бутилка с вино, както има навика да прави моята приятелка от Бостън Джанет, когато й писне. Друго е обаче кликването с мишката – невчесана, без грим, с домашни дрехи. Пука ми. Спестеното време използвам за уханна вана или за друг вид глезене, например изненадваща вечеря за любимия човек, докато се върне от работа. Разбира се, домашните дрехи са заминали в коша с прането. 😉

2. СВОБОДАТА ДА ИЗБИРАШ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО

Разбирам, че девойките по магазините си вършат работата, но да ме следят на всяка крачка – не, благодаря! Пазарувам не само защото имам нужда от нещо. Понякога го правя, защото имам нужда от СПОКОЙСТВИЕ. Да се откъсна, да си позволя по някое дребно удоволствие като награда за положения труд. Давай, Саб, заслужаваш го! И когато – това ми се е случвало, както и на мои приятелки – въпросната дама се втурне да опъва джинсите по мен, обсипвайки ме с уверения колко добре ми стоят, докато в огледалото насреща си виждам жирафче в чувал, който му пада, ентусиазмът някак си се изпарява. Повтарям – СПОКОЙСТВИЕ.

3. БЕЗ ГРИМАСИ, МОЛЯ!

Да, зная, че не ви е лесно, мили дами зад щанда. Зная, че и вие имате своите грижи, че работата ви е натоварена, но, моля ви, в името на всичко свято, не ме карайте да се чувствам виновна, когато премеря пет сутиена и си изляза, без да купя нищо. Или когато ви задам десетина въпроса. Щом съм влязла и съм проявила интерес, значи търся най-подходящия артикул за себе си. Не съм отговорна за факта, че номерациите често не съвпадат в зависимост от това, къде е произведена въпросната стока, или че пък аз си имам своите физически особености. При онлайн пазаруването този проблем липсва. Вярно, някоя дреха може и да не стои както трябва, но все повече онлайн магазини разполагат с опцията да върнете продукта и да го замените с нов – вече по мярка. Понякога се случва да имаме нужда от повече информация за даден артикул – за това са контактите. Звъня и питам. Или нащраквам бързичък мейл. Обикновено резултатите са положителни.

Сабина Маринова

следва продължение Коментари