Защо предпочитам да пазарувам онлайн

Ще се изненадате колко много хора, имащи себе си за много „в час“ с технологии и Интернет, заклеймяват пазаруването онлайн.

Вечната фраза е „Аз без да видя и пипна, никога не купувам!“.

След няколко безуспешни опита да убедя такива традиционалисти, че да пазаруваш през Интернет е много лесно, реших, че най-добре е да се изтъкнат предимствата на дадения метод, пък всеки да си вади изводите.

Започвам с плюсовете по важност според моите виждания:

Спестява време – едно е да излезеш, да пътуваш (ходиш) до съответните магазини, да влизаш в тях поред, да търсиш щандове, консултанти, които знаят за какво са в магазина, да се чака пред пробната (ако търсиш дрехи) и т.н. занимания, а съвсем друго е да седнеш удобно в собствения си хол и да разгледаш предложенията. Да, пак се губи време, но то е сведено до минимум, а не до часовете нужни за откриване на „нещото“ в реалните магазини.

Бърза доставка – няма по-приятно нещо, за целия процес на пазаруването, от отварянето на новите покупки вкъщи. Все едно пак е Коледа! Поръчването онлайн по никакъв начин няма да ви лиши от това удоволствие. В добре развитите онлайн магазини доставката е до 1-2 работни дни, а в някои случаи е безплатна. Дори и да не е така, доставката за 3-4 лв. едва ли струва повече от изхабеното гориво или билети за градски транспорт, които ще похарчите, за да стигнете до даден магазин.

Предимството да пазарувам маркови дрехи и обувки в онлайн магазин outlets.bg

 

Ниски цени и отстъпки – в онлайн магазините много от стоките са с по-ниски цени от тези в реалните. Дори тези търговци, които имат и физически обект, и онлайн магазин, предлагат една и съща стока на различни цени.

Разбира се в полза на виртуалния. Причините са много, но основната са намалените разходи за поддръжка в сравнение с традиционен магазин. Относно отстъпките в магазините не съм много сигурна, че реално ги има.

Нека не ви заблуждава надписа „до -50%“. Ключовата дума е „до“, в повечето такива обекти най-често има 10-тина артикула с максималната отстъпка, а шансът да намерите това, от което наистина се нуждаете сред тях е минимален.

За сметка на това във виртуалното пространство силната конкуренция и желанието за привличане на клиенти провокира много търговци да намалят надценката и да печелят от оборот.

Международни магазини – благодарение на онлайн пазаруването може да си закупите марки, които не се предлагат в България.

Офертите ви намират – всички сериозни онлайн търговци предлагат имейл известяване при нови оферти. При някои може да се зададат критерии и така няма да пропуснете изгодни предложения.

Това са моите критерии да избера да пазарувам онлайн. За вас може да са с различна подреденост, но веднъж опитали и усетили колко лесно е, няма да искате да пазарувате по традиционния начин.

Е ако съм успяла да ви убедя, то тогава непременно се възползвайте от възможността да закупите оригинални модели на водещи световни марки от онлайн магазина outlets.bg. Коментари