Ангкор Ват – новата екзотична уелнес дестинация в Камбоджа

Камбоджа е една много малка държава в Азия. И въпреки това е пълна с невероятни забележителности. Страната е известна с невероятната си архитектура и изключителната си природа. Камбоджа е изпълнена с джунгли, с много древна култура и много изящни храмове. За съжаление съвременната история на страната е до голяма степен е повлияна от вътрешните конфликти, които пречат на развитието й. Днес обаче е широко е отворила врати всички гости.

Туристите могат да получат микс от мега-луксозни хотели и заведения, които някак си естествено се смесват с древните храмове и местни традиционни пазари. Голяма част от туристите посещават тази красива страна с една единствена цел. Да видят и да се докоснат до някой от над хилядата храма в Ангкор Ват – символът на древната култура на кхмерите и едно от чудесата на планетата. В местността около северната част на Тонле Сап (Голямото езеро) в периода 9-15 век от новата ера е било местоположението на поредица столични градове на Кхмерската империя. ООН е обявила разположените сред гори и обработваеми площи техни руини за част от световното културно наследство.

Камбоджа е разположена в Югоизточна Азия. Климатът в страната е субекваториален, влажният сезон е продължава от май до октомври, а сухият сезон от декември до март.

Само през декември дневната температурата пада под 30 градуса. Най-горещо Камбоджа е през пролетта, когато температурите достигат 36 градуса.

В Камбоджа живеят близо 15 млн души. Над 90% от населението е съставено от кхмери. Основната религия, е теравадинския будизъм, а официален език е кхмерския

Столицата е разположена в Пном Пен. Часовата разлика е +5 часа спрямо времевата зона на София, като в Камбоджа не се прилага лятното часово време.

Официалната валута в Камбоджа е камбоджанският риел (KHR), като 1 риел се състои от 100 сена. Доларът също е особено популярен като валута за разплащане. Почти навсякъде можете да се разплатите и с кредитна карта.

Даването на бакшиши не е особено познато тук, но ако прецените да оставите бакшиш това ще бъде оценено подобаващо. Заплатите са много ниски, така че бакшиш еквивалентен на един долар е доста щедро.

Супер луксозният хотел Belmond La Résidence d'Angkor в Сием Реап, Камбоджа

Напоследък в Камбоджа е модерно да се говори за хотели, които могат да предложат нещо повече от луксозна стая с прекрасна гледка. Подобен пример може да се даде за Belmond La Résidence d’Angkor. Това всъщност е най-новата и модерна уелнес дестинация в страната, където можете да се потънете в спокойствие и да умиротворите душата и тялото си с йога практики.

Този невероятен хотел се намира в провинцията Сием Реап. Гостите му имат прекрасната възможност да практикуват йога сред древните будистки храмове, да консумират здравословна храна от великолепната гурме кухня.

Супер луксозният Belmond La Résidence d’Angkor е изграден изцяло в стил, който характеризира лицето на кхмерската архитектура и се намира на тихо място на брега на река съвсем близо до световноизвестният комплекс Ангкор Ват.

Идеята на хотелите в Камбоджа е да бъдат предизвикателство, което не ви стресира, а точно обратно. Гостите на хотела трябва да могат да релаксират и да се погрижат за своето физическо и духовно здраве.

Сутрините на туристите започват с благословия от местен монах. Всеки ден фитнес треньор води спортните занимания. Те се провеждат в храмове, които са в близост до историческите съкровища на Камбоджа. Почиващите в хотела могат да избират и между медитация в градината или да разпуснат в соления басейн.

Всъщност, Камбоджа е една страна, от която няма как да се завърнете с лоши спомени. Коментари