Три горещи дестинации…Барселона, Амстердам, Париж

Вместо да се чудиш къде да прекараш уикенда, стягай багажа за Париж, Барселона или Амстердам. Перфектната компания за път? Ако скоро си се разделила с гаджето или той не обича да пътува, грабвай най-добрата си приятелка и разбира се нашите съвети.

1.Барселона

Туристическа обиколка из града или почивка на плажа? Испанския метрополис на Средиземноморието предлага и двете.

Нощувка

„Хотел Banys Oriental“ се намира в култовия квартал „El Born“, който пък е пълен с готини пъбове, автентични тапс барове и страхотни бутици

Хапване

В пазарното хале „Bogueria“ , близо до улица Ramblas“ се предлагат всякакви закуски. А малко по-нагоре по улицата вкусните плодови шейкове са по-евтини.

Флирт

Докато си почиваш на плажа можеш да погледащ как атлетични момчета играят волейбол. А за по питие привечер има предвид, че най-горещите барове са на пристанището. Нищо чудно да се пристрастиш към карамеления десерт „Крем Каталана“.

Шопинг

Първо плаж, после шопинг? В Барселона можеш са правиш и двете. Търсиш автентичен спомен от града? В „Natura boutige“ можеш да си напазаруваш дрехи, стилни аксесоари и ефектни декорации за дома /naturselection.com/.

Съвет от кухнята

Ако ще обикаляш парка Гюел, не пропускай хълма Turo de Les Tres Creus, където е най-хубава гледката. Изкуството на архитекта Гауди е запазена марка на града.

2. Амстердам

Холандската столица е не просто красива, но и много актуална в момента. Идеално място за парти!

Нощувка

За истинско амстредамско преживяване си запази лодка на каналите (Grachten) в центъра на града през airbnb. Ако си харесаш някой плаващ дом, действай бързо-търсенето е огромно. Скромните отвън лодки са уникални апартаменти отвътре. Можеш да си наемеш лодка апартамент за около 180 евро на вечер.

 Хапване

Разбира се в „Trouw“/trouwamsterdam.nl/. Най-добре е да поръчаш няколко малки порции, които да разделиш с приятелки и да да опитате повече неща. Искате да изгорите калории след вкусотиите? Ресторантът има и фитнес зала.

Флирт

Велосипедът е задължителен в Амстердам. Хората тук обожават да украсят с цветя велосипедите си. С него ще стигнеш до места, които иначе никога не би посетила. Ако идваш за първи път, можеш да си наемеш колело с гид /mikesbiketooursamsterdam.com/

Шопинг

Ако винтиндж находките са твоята тръпка, определено трябва да се разходиш из пъстрите бутици по улиците „Berenstaat и „Wolvenstraat“

Съвет от кухнята

Още по-ретро атмосфера цари в битпазара „IJ Hallen“. Ферибот 906 те кара те закара безплатно до там.

3. Париж

Градът на любовта, разбира се. Вълшебните места в Париж са много. Просто избери твоите.

Нощувка

Дизайнерският хостел „Ооps“ /oopsparis.com/ струва около 70 евро на вечер и е идеалната база за шопинг обиколки, разглеждане на забележителности и дълги парти нощи.

Хапване

Можеш да си вземеш от типичните френски закуски в бистро „Odette & Aime“ 46 rue de Maubeuge. Непременно опитай тоста със сирене „Grue Monsieur“. Наслади се и на десертите в „Boulongerie Jocteur“. Мини пайовете се топят в устата. И да не забравим – задължително трябва да опиташ и цветните френски макаронени сладки.

Шопиннг

Квартал „Маре“ е традиционна дестинация за запалените по модата. В „Birdy“ ще откриеш оригинали аксесоари, а гледката, която ще ти се открие от върха на търговския център „Лафайет“ е невероятна.

Флирт

Емоциите те очакват в модерния клуб „Le Showcase“/showcase.fr/. Стълбите на входа слизат покрай десния бряг на сена до моста на „Александър Трети“. Не забравяй да се снимаш за спомен

Събра ли багажа? Коментари