10 неща, които съсипват живота ви! Никога не ги правете!

Ако мечтаеш да полетиш напред и да изградиш по-добро бъдеще, трябва да се освободиш от оковите, които ти тежат. По-лесно ще се издигнеш без излишен товар, пише блогърът Марк, цитиран от „Мениджър нюз“.

Има 10 неща, от които човек трябва да се освободи задължително, за да бъде щастлив. Ето ги и тях.

1. Не позволявай мнението на хората около теб да контролира живота ти

Хората от твоето настояще и твоето бъдеще знаят как се казваш и кой си, но не знаят цялото ти досие. Да, те ще чуват какво си направил, но не през какво си минал. Уповавай се на чуждото мнение, само когато е необходима някаква подправка или мъничка поправка в живота. Ако успееш ще разбереш, че от значение е не това, което другите мислят за теб, а именно това, което ти смяташ, че си. Понякога е нужно да направим нещата, които са важни и добри за самите нас и за нашия живот,а не за всички останали.

2. Страх и позор от миналите грешки

Не си заравяй главата в пясъка. Всеки човек понякога пада, но това е нещо нормално. И колкото по-бързо свикнеш с тази мисъл, толкова по-бързо ще ще започнеш да се справяш отлично с живота.

Нека не забравяме, никога, че миналото не е равно на бъдещето. Само защото си се провалил онази вечер или в последните 5 месеца, или дори в последните 15 години, това по никакъв начин не означава, че този провал трябва да определи бъдещето ти. Най-важно е какво правиш в момента.

3. Проявяваш нерешителност относно това, което наистина искаш.

Никога няма да избягаш от мястото, където си и което не харесваш, ако все още се чудиш какъв искаш да бъдеш. Има нещо много простичко – просто открий и преследвай страстта си. Ако непрекъснато пренебрегваш страстта си, блокираш креативния поток. И в главата ти става пълна каша. Ако има страст, има и енергия. Ако я няма енергията нивата на продуктивност хич ги няма. И в работа, и у дома ще бъдеш никой.

4. Да загърбваш непрекъснато целите, които имат значение за теб.

В живота има два основни избора: да се примириш с условията такива, каквито съществуват, или да предприемеш нещо, което ще доведе до промяната им. Следвай собствената си интуиция. Никога не се отказвай да правиш това, което наистина ти е на сърце. Когато има любов и вдъхновение, нещата няма как да се се объркат.

5. Да решиш, че е по-добре да не правиш нищо.

Човек не избира как ще завърши житейския си път и кога. Но определено може да решим как ще живеем сега. Всеки нов ден идва с новия шанс, който може да хванем. Най-добре е да избереш промяната. Избери лесната перспектива – превключване на ума от негативното към позитивното.

6. Необходимостта винаги да бъдеш прав

Ако непрекъснато държиш, че си прав, дори и да е така, накрая ще сгрешиш. Имай цел, преследвай успеха, но никога не се отричай от човешкото си право да грешиш.

7. Да се криеш от проблемите, за които просто трябва да намериш решение.

Истината е, че така животът е много по-труден, отколкото трябва да бъде. Трудностите идват, когато разговорите станат писане, чувствата стават подсъзнателни, любовта става игра, доверието избледнява след като честността отслабва, несигурността стане начин на живот, ревността – навик, да се чувстваш наранен се превърне в нещо нормално и бягството става решение за всичко. Спри да бягаш.

8. Непрекъснато да се оправдаваш вместо да вземаш решения.

Животът не е песен, но все пак е красив и истински, защото е живот. Той е едно продължително упражнение по творческо разрешаване на проблеми. Не се оправдавай, а действай. Оправданията са, за да се примириш с твоята несигурност.

9. Да не виждаш положителните неща, които се случват в живота ти.

Това, което виждаш около теб и това, от което си заобиколен изцяло зависи, от това, което си търсил. Дай най-доброто и най-истинското от себе си. Всичко останало само ще се нареди. Усмихвай се, бъди позитивен. Лошите хора носят отрицателна енергия. Бягай от тях. Не си длъжен да ги търпиш.

10. Не оценяваш настоящия момент.

Ние не помним дни, но помним моментите. Искаме да направим нещо велико и запомнящо се, без да осъзнаваме че тези напразни усилия ни костват целия съзнателен живот и докато се обърнем той взел, че минал. Малките неща са най-истински.. Живей за себе си, живей автентично.

Пътувай, опознавай света. Помни, че няма нищо по-красиво от това да се излежаваш на Тихия океан с любим човек, вместо да работиш по 24 часа и да се чудиш къде да вложиш спестяванията си. Намери баланса. Коментари