10 токсични типа хора, от които трябва да се избавите завинаги

Това е нещо като 7-те смъртни гряха. Типове хора, които не само нямат какво полезно да ви предложат, но ще се опитат да ви свалят до собственото си болно ниво. Със сигурност и вие имате някои от тях във вашия кръг. Това са някои ориентировъчни характеристики, така че следващия път, когато срещнете някой „токсичен“, да сте готови. Не дръжте такива хора около вас. Те разболяват.

1. Арогантният

Арогантността е отрицателната страна на увереността. Такъв човек вярва, че прави всичко перфектно, без грешки и се държи като превъзхождащ всички. Без значение колко голям е вашият успех, той няма да ви направи щастливи, но ще подчертае какво сте направили грешно.

2. Вечната жертва

Той е човекът, който винаги обвинява някой друг за собствените си провали. От прекалено настойчивия му шеф до децата в началното училище, които не си играеха с него. Той няма да се поколебае да създаде верига от хора, които да обвинява за всичко, което се е объркало в живота му, но никога няма да обвинява себе си.

3. Контролиращият

Той знае всичко и или постоянно ще ви е над главата, като твърди, че „трябваше да го направя по-добре, защото…“. или няма да ви позволи да направите това, което сте предприели вие от самото начало. Това са доста несигурни хора, които почти не показват доверие на другите и са големи почитатели на израза „ако искаш нещо да бъде направено добре, направи го сам“.

4. Ревнивият

Той никога не е доволен. Говорим за човек, който не само не може да изпитва радост от успехите на другите, но дори не иска да бъде сред успели хора, дори и да са хора, които са в съвсем различна сфера от неговата. Ревнува от всеки успех, независимо на кого е.

5. Лъжецът

Добре, всички сме лъгали. Но някои хора просто не са в състояние да представят една история точно такава, както се е случила, без да променят фактите или да ги изопачат по начин, който им харесва. И сякаш фактът, че не можете да се доверите на нито една негова дума, която казват, не е достатъчен, за да се отървете от подобен тип. Казано е, че те ще са излъгали както за вас, така и за другите около вас.

6. Перманентно негативен. Песимист

Той е този, който продължава да хленчи. Той не харесва нищо. Прогнозите, които прави за бъдещето, са само негативни. Той никога няма да ви пожелае „на добър час“, защото просто не вярва в този термин. Ако сте около такъв човек, не забравяйте да се махнете възможно най-скоро, защото всичко, което може да ви предложи, е негативна енергия и песимизъм

7. Алчният

Амбицията е нещо много положително и оптимистично, но не в прекомерна степен. Алчният човек иска да има всичко, без излишък, и е посветил живота си точно на тази цел. Той ще стъпва върху трупове, за да го довърши, без да се замисли.

8. Критикът

Критичното мислене е едно от най-полезните умения, които човек може да притежава. Някои хора обаче отиват в другата крайност и съдят, или по-точно, критикуват всичко. Те имат мнение за всичко, дори и да нямат никаква връзка с темата, за която се отнасят. Мнение, което е трайно негативно.

9. Клюкарите

Той иска да знае всичко, известен още като „синдром на ключалката“ и няма начин, никога и по каквато и да е причина, да запази тайна. Той е този, който като те види ще те поздрави с репликата: „чуй и виж какво научих!“. Ще направи всичко възможно да научи най-новите развития в собствения ви живот (колкото по-лични, толкова по-добре), които веднага ще предаде на следващия човек, когото срещне.

10. „Всичко изброено по-горе“

Този, за когото измамата, лъжата, алчността, негативизмът и всичко, което описахме по-горе, не са просто част от него, а изграждат цялата му личност, взета заедно. Липсва каквито и да било морални угризения. Такъв човек обикновено е на властови позиции и е кошмарът на всеки по-ниско в йерархията. А за съжалние, нивото му на емоционална интелигентност е под нулата. Коментари