6 идеи за разработване на нестандартен бизнес

Търсиш идеи за собствен бизнес? Ето някои нови предложения, които вече съществуват в Европа, а тук при нас все още никой не ги предлага. В допълнение има и коментар на експерти по темата. Дано сме ви полезни!

1. Хотел за цветя

Само си представи, че отиваш на почивка за един месец в Тайланд. А с петуниите какво ще стане? Ако нямаш сърцата приятелка, която да идва всеки ден да полива ботаническата ти градина, едва ли ще завариш живи цветя. Можеш обаче да ги дадеш на хотел за цветя, в който ще се грижат за тях.

Коментар на експерта

Такъв хотел, предлагащ само тази услуга, едва ли ще е много доходоносен. Но винаги можеш да го превърнеш в хостел и да съчетаваш двете услуги.

2. Паркинг за кучета 

Не е хубаво да се оставят домашните любимци пред магазина. Даже е опасно, а и малко тъжно. В Европа има специални къщички около магазините. почасов надзор на любимеца ти, докато ти пазаруваш.

Коментар на експерта

Тук има много въпроси. Как ще стане регулирането? Кой ще почиства? С какво ще се хранят? Да не говорим за другите им нужди- намирането на обучен човек за обгрижване на кучета, не е лесна работа.

3. Помощници за почистване след купон

Цяла нощ купонясвахме с приятели вкъщи и апартаментът ти прилича на сцена от „Последния ергенски запой“. Помощници за такъв тип услуга идват, докато спиш – чистят, готвят и пренареждат.

Коментар на експерта

За тези неща може да се довериш само на се беси, особено що се отнася до подреждане на вещи по шкафовете. Ако е толкова страшно положението, може да се викне просто фирма за почистване, което обезсмисля съществуването на услугата : почистване след купон.

4. Tinder за изоставени животни

Плъзгаш надясно екрана и избираш нов стопанин за котката ти, към която се оказва, че си алергична. Или искаш точно такова пухкаво кученце и си го избираш.

Коментар на експерта

Варианти всякакви както за начало, сложното е после. Логистиката, ще се разберат ли новите стопани, честни ли са им намеренията спрямо животното. Проблемът е, че животното от приют няма как да си избере само новия стопанин. Но пък колко хора биха могли да си намерят нов най-добър приятел! Струва си да се помисли върху тази идея.

5. Приложение за напомняне

В него можеш да си запишеш, без кои предмети не може да излезеш от вас или да се отдалечаваш на 10 метра. Ако тази вещ е в теб, маркираш я в списъка. Няма ли я, приложението „вижда“ и ти казва.

Коментар на експерта

Може да забравиш да отбележиш вече взетите предмети и да откачиш от алармата на приложението. никой не обича допълнителните движения и действия. Това приложение може да замениш с един списък, залепен до входната врата, същата работа с по-.малко инсталации и ангажименти.

6. Преоценени ястия

В някои страни в Европа има фирми, които взимат взимат ястия от ресторантите, на които скоро им изтича срокът и ги разпродават на по-ниска цена. За всички е изгодно. Хората имат възможност да ядат вкусна храна, а ресторантите се отървават от нея, печелейки нещо, макар и минимално все пак.

Коментар на експерта

Сложна работа е да разчиташ на такава стока и да дебнеш кога точно и колко ще остане в някой ресторант, а после да бързаш да я продаваш. За ресторантите също не е добре за репутацията им да продават такава храна, да не говорим за неяснотите около купуването и плащането, които бих възникнали. Коментари