„Балеаж“ хитът, който измества „Омбре“

Омбре е стилът в косите, който се превърна в безспорен хит миналата година. Омбре е специална техника за боядисване, а името идва от френски, което в буквален превод и означава „в сянка“. Прическата е много популярна още през 70-те години на миналия век. После модата и отминава за да се върне пак. При омбрето косата се оставя тъмна в корените и постепенно се осветлява към краищата.

Сбогом омбре, здравей балеаж!

Тази зима подобно на макиажа, който преминава към по-натурален вид и омбрето претърпява метаморфоза към по-естествена визия.

На мода в през сезон есен-зима 2014 излиза балеажът, който е семпла вариация на омбре. Балеаж е предназначен да придава на косата естествени преливащи нюанси. Без проблем се прилага както на светли, така и и на тъмни коси, без значение от дължината.

Прическата се прави кичур по кичур, като се започва по-близо до корените. Целта, която гонят фризьорите е с всяко последващо боядисване косата да се изсветлява все повече. Цветовете на кичурите при балеажа са уникални и неповторими, фризьорите използват смесица от нюанси, които се разпръскват равномерно по цялата коса.

Хубавото е ,че при всяко следващо боядисване ще имате нов неповторим цвят. Тоновете изглеждат съвсем естествено и са прелети с израстващата коса като се сливат към естествения ви цвят. А визията ви просто ще е уникална с прическа, както я наричат специалистите – „докосната от слънцето“. Балеажът навлезе като тенденция още миналата есен, но едва сега е пикът на търсене. Много звезди и манекенки в момента се доверяват на фризьорите точно за тази прическа.

Прическата Балеаж е новото омбре, което е на мода тази зима

Каква е разликата между балеаж и обикновеното омбре?

Балеажът не е така наситен в краищата и отнема на фризьорите много повече време за направата му. Ако омбрето се прави за два часа, то за балеажът си отделете двойно повече. От косата с помощта на ситно гребенче се отделят много тънки кичура, които се боядисват самостоятелно, за да не се слеят с останалата част. Цветът се избира според това какъв ефект искате да постигнете. Ако искате да сте в крак с модата и да постигнете неотразим ефект е хубаво да се обърнете към професионалист, който е специализирал точно в този тип прически. Много важно да съобрази нюансът, който ще е подходящ на вашия естествен цвят. На черните и тъмни коси приляга светлокестенявото, но никога русо. На руса и по-светла коса може да се сложат сиви оттенъци. А експериментаторите могат да пробват с бледозеленикаво и лила. Косата трябва да се матира регулярно, в противен случай ще загуби блясъка си.

Недостатък на прическата балеаж?

Изглежда най-добре само издухана със сешоар, докато класическото омбре стои прекрасно и на изправена коса.

Балеаж събра редица почитателки сред холивудските звезди, сред които Дженифър Анистън, Джесика Бейл, Дрю Баримор, Джулия Робъртс и Сара Джесика Паркър.

НОВАТА ТЕНДЕНЦИЯ НА 2017…Тигрово око Коментари