Как да се представим успешно на интервю за работа

Да се явяваш на интервюта за работа не е никак лесна задача. Какво да облека, как да се държа, какъв грим да сложа? Въпроси, на които често не намираш отговор. И за да не се провалиш ние ще е се опитаме да те подготвим за следващото ти интервю за работа. Перфектно оформена за целта коса, грим, идеи за цялостен стайлинг.

Модният ни бюти екип е насреща.

Ето и различните позиции за работа и как трябва да се облечеш за тях.

1. Креативна /ако кандидатстваш за позиция като PR, копирайтър, дизайнер, декоратор/

Ако кандидатстваш за работа в креативна сфера, интервюиращият трябва веднага да забележи твоето отношение към тенденциите. Но не прекалявай и избери само един акцент, който да привлече вниманието. Позволено е червено червило.

2. Експерт по красота /позиция като грим, консултант коафьор, маникюрист, стилист/.

Решена си да превърнеш красотата в своя професия. Тогава го покажи. Перфектно стилизирана коса, съвършеният грим и маникюрът са твоята визитна картичка. Светло розово червило ще внесе свеж полъх. Изправи косата си с преса и фиксирай с лак.

3. В социалната сфера /позиции като терапевт, детска учителка, сестра, логопед, физиотерапевт/

За теб е важно да създадеш добро впечатление, но това означава да се слееш с околните. Заложи на естествеността, лесната прическа и грим и ще събудиш симпатия. Среши косата назад и изсуши косат със сешоар.

4. Небрежно

Ако се чувстваш несигурна, заложи на небрежния стил. Джинси, блуза и сако са идеална комбинация.

5. Съветник /позиции като адвокат, банков служител, продавач консултант/

Приветливият външен вид създава доверие между колегите и разбива ледовете. Съветът ни е да акцентираш върху очите си, но за предпочитане е да подчертаеш миглите, вместо да заложиш на опушен грим. Задължително се погрижи за кожата на лицето с тониращ и овлажняващ крем

6. Собствен стил

Заложи на екстравагантността. Демонстрирайки собствен стил пред шефа и клиентите си, те автоматично ще го свържат с компетентност.

Перфектната снимка за CV

Селфи? В никакъв случай. Снимката, която имаш намерение да изпратиш на бъдещия си работодател, трябва да е професионално изработена и снимана. Обмисли внимателно детайлите.

  • Фон – преливащият сив фон е за предпочитане. Опитай се да подбереш и цвета на дрехите, с които трябва да са в хармония и да не отвличат вниманието от лицето ти
  • Коса – прическата ти трябва да изглежда красива и естествена, а не сякаш си с каска. Съветът ни е да отидеш на фризьор ден преди снимките, за да се о чупи леко прическата.
  • Очи – мисли си за нещо приятно и очите ти от само себе си ще заблестят. Допълнителният ефект е, че ще изглеждаш по-интелигентна и фокусирана.
  • Стайлинг – класически, елегантен, изтънчен – няма как да сбъркаш с този стил на обличане. Сиво-сините тоново са подходящи за всеки цвят на кожата.
  • Устни – усмивката ще ти направи по-симпатична, което е важно предимство в началото, но не трябва да изглеждаш изкуствена. Трикът е да отпуснеш лицевите мускули
  • Мимиката – много трудно ще да е изразиш компетентност на амбиция на лицето си, но поне се опитай да изглеждаш позитивна, а не напрегната.


 Коментари