Дмитрий Нагиев – лошото момче на руското кино

Дмитрий Нагиев не е просто звезда в руския шоу бизнес. Той е един от най-известните и обичани актьори, водещ и шоумен в Русия. Жените го обожават, а мъжете искат да приличат на него.

Нагиев се ползва с огромна популярност сред жените, благодарение на образа си на бруталния мъжкар, който медиите му налагат. Е, може би тук огромна роля изиграват и азербайджанските бунтовни корени на актьора, с които той определено се гордее. Предците на Нагиев са се преместили от Иран в Туркменистан след Първата световна война.

Детството на Димитрий Нагиев

Бащата на актьора има косвена връзка с театъра и киното и може би оттам Нагиев е наследил любовта си към това изкуство. Роденият в Централна Азия баща на Нагиев, до 17-годишна възраст играе в Народния театър на Червената армия в Ашхабад. Мечтаел за кариера на велик актьор, но когато тръгнал да завладява Москва така и не успял да се наложи и започнал работа в машиностроителния завод. Майката на актьора е уважаван професор по чужди филологи.

Димитрий Нагиев и спортът

В трети клас записват Дмитрий Нагиев на джудо и самбо. Но само след шест месеца треньора го изхвърля с думите: „Вземете си сина си, на него непрекъснато му текат сополите„. Няколко години по-късно Нагиев печели градското първенство.

И тъй като не е забравил обидата отива при бившия си треньор с въпроса : „Ти не ме помниш ли? Ти ме изрита, защото ми течеха сополите, а днес победих твоите възпитаници.

На което треньора отговоря: „В живота на всеки има грешки. Е, поздравления както виждам вече не ти текат сополите.

А Нагиев веднага го парирал: “ Текат, но аз се научих да си ги бърша„. Няколко години по-късно Дмитрий Нагиев става и шампион по самбо на шампионата в СССР.

Димитрий Нагиев – образование

След училище Нагиев се записва във факултета по автоматика и изчислителна техника в „Уляновския електротехнически институт“. И след като завършва е изпратен, като всички мъже в Русия, да защитава страната.

Самият той през смях разказва какво помни от престоя в армията: „Два пъти ми чупиха ребрата и два пъти носа. А впечатленията, които ми останаха, изразени математически : Изядох за цялото си служене 17 метра варена сельодка с тон пшеничена каша“

Актьорската кариера на Димитрий Нагиев

Дмитрий Нагиев винаги е мечтал за актьорска кариера и затова веднага след армията се записва да учи актьорско майсторство в класа на B. B. Петрова. Приемът е изключително труден и за едно място се борят 155 души. Нагиев изумява преподавателите с талант и е приет на първо място в тогавашния Ленинградски Театрален институт. Там се запознава и с бъдещата си жена Алиса Шер.

Най-важното е, че в института завързва приятелство със Сергей Рост, който учи за режисьор и с който в последствие създават много успешни риалити формати, които се гледат от милиони пред телевизионния екран.

1998 година е изключително продуктивна за актьора. Получава главната роля във филма „Чистилище» и във филма „Бобака Саскервилей». През 1999 година актьорът печели поредния кастинг и му дават главната роля в популярния сериал «Каменская». Следват сериалите «Убойная сила», «Крот», «Мастер и Маргарита». Участва в двусерийния филм «Новогодний киллер», «Самый лучший фильм» и «Самый лучший фильм 2» „Самый лучший день“, „Все о мужчинах“ и др.

Сериалите с негово участие, които се завъртяха и в България са „Кухня“, Двама бащи, двама сина“, „Мутра по заместване“, като във всички Нагиев играе главната роля.

Да, в България Дмитрий Нагиев се превръща в истинска звезда и любимец на дамите с участието си в Кухня“. В поредицата той играе сам себе си. Пенсиониран актьор, собственик на голям френски ресторант, който има слабост към жените и хубавите питиета.

В „Двама бащи, два сина“ Нагиев е в ролята на актьора Паша Гуров. Гуров е арогантен, красив, богат и жените не излизат от леглото му. Гуров дори не подозира, че животът му ще се промени само за миг. Неговият неуспял и инфантилен син, по професия психолог, заедно с внука му един ден се тропват пред вратата на неговия дом. Всички заживяват заедно в луксозния и бохемски обзаведен апартамент на Гуров в Москва. От това съжителство всъщност произтичат много комедийни ситуации.

Мутра по заместване“ /оригинално заглавие „Физрук“/ вървеше по Би Ти Ви комеди. И тук актьорът се справя повече от блестящо в ролята си на мутрата Олег Евгеньевич Фомин. Той е уволнен след дългогодишна служба от своя работодател, бос в подземните среди. За да го умилостиви Фомин решава да започне работа като учител по физкултура (на руски Физрук) в училището, в което учи синът на шефа, който всъщност се оказва дъщеря и да го умилостиви чрез нея. Естествено, в сериала има любов, омраза, ученически проблеми, строги учителки и много, ама наистина много смях. „Физрук“ има и четвърти сезон. Подготвя се и игрален филм, естествено с Дмитрий Нагиев в главната роля.

Димитрий Нагиев – личен живот

Нагиев е собственик на 4 етажен палат, който спокойно може да съперничи на най-добрите архитектурни образци. Самият актьор споделя, че обожава да разпуска там. Първата жена на Нагиева е известната актриса Алис Шер, от която има син Кирилл. Бракът им се разпада след 18 години съвместен живот. За бурните любовни романи на Нагиев се пише и говори много. Той самият се стреми да поддръжка образа на брутален ерген, който не иска да се обременява със сериозни отношения.

За личния си живот Нагиев казва едно: „Това си е моя интимна територия и не касае никого“. Преписват му интимни отношения с много известни жени в Русия. В последните години се появи информация в пресата, че Нагиев се е оженил за момиче, което няколко години преди това му е родила син. Тя не е от актьорските среди. Самият актьор никога не опровергава и не потвърждава слуховете.

Защо Димитрий Нагиев непрекъснато носи очила?

Много е трудно да видим Дмитрий Нагиев без традиционните тъмни очила. Той самият разказва, че това не е прост аксесоар, а необходимост. По думите му страда от парализа на лицевия нерв и понякога по време на дълъг снимачен ден лявото му око започва да се затваря. Е, ако не ме харесвате така мога да помисля и за нов имидж, шегува се актьора: „вече съм разработил варианти като противогаз и костюм за плуване“.

През 2016 година Дмитрий Нагиев беше обявен за най-скъпоплатения руски актьор, според класация на Forbes. 

Ако се разровя в историята на „Кухня“, бях благодарен, че персонажът ми също се казваше Дмитрий Нагиев. Това ми помогна да се справя с това, което се крие дълбоко в мен, да видя това, което съм всъщност. Обичам да се вглеждам в себе си, правилно ли живея вътре в душата си, едно хипертрофирано проследяване на отрицателните ми качества, коментира Нагиев в интервю пред журналисти.

Дмитрий Нагиев- цитати

Оригиналност – това е смелостта да бъдеш себе си.

Преди да заобичате своите врагове опитайте по-добре да се отнасяте към самите себе си.

Не само нашите заслуги, но и нашето уважение към заслугите на другите позволява да добиеш успех.

Продължителността на брака е обратно пропорционална на разходите за сватбата.

Казват, че чистосърдечното разкаяние може да замени добрите постъпки.

Когато на нас ни е лошо, ние завиждаме на хората, които сега са добре.

Някои хора стават родители, но престават да бъдат деца.

В медицината главното лекарство се явява самият лекар.

По-добре е да имаш надежден враг, от колкото ненадежден приятел.

Животът – това е периодът между създаването и разрушението.

На света съществува неизчерпаем ресурс човешка глупост.

Да помогнеш на човек да реши проблем може по два начина: първия – пари, а втория е да превърнете живота му в ад, че предишните проблеми да изглеждат дреболия.

Този, който иска да се избави от своите проблеми трябва да знае, че в нашите времена чудесата са много по-скъпи.Коментари

Един от любимите ми актьори, а във „Фризрук“ е страхотен. От 2 май сериала май тръгва и по бТВ, но е преведен и някак си се губи хуморът. Българското му заглавие беше „Мутра под наем“.

Уникален е просто. От както го гледах за първи път изтеглих какавото успях да намеря по руските сайтове и го изгледах.

А във Физрук как му отива ролята!

Страхотен актьор :)))

Отличен актьор! Всички филми с негово участие са страхотни!!!