„Мутра по заместване“- /Физрук/ с трети сезон и неочакван финал

Трети сезон на култовия руски сериал „Физрук“ или както е известен у нас „Мутра по заместване“, вече е на екран.

Сюжетната линия в сериала е верига от събития, засягащи главния герой Фома, като всяко едно е резултат от предшестващи и причина за следващи. С две думи – в центъра на събитията отново е необуздания, но чаровен и обаятелен учител по физкултура, бившата мутра Фома.

Роля, изиграна страхотно от популярния руски актьор Дмитрий Нагиев. Това е история за сблъсъка на две епохи, в които живее Фома — „бурните“ 90-ет, когато е бил на гребена на вълната и всички са се страхували от него и „стабилните“ на 2010-та, когато животът му се е преобърнал на 180 градуса.

Заснемането на трети сезон на „Физрук“ – „Мутра по заместване“ започва през февруари 2015 година. Голяма част от актьорите от предишните два сезона отново са поканени да вземат участие в сериала. А кой да бъде режисьор на третия сезон се пазеше в дълбока тайна до старта на самия проект. Ще ви напомним, че всеки сезон се снима задължително с нов режисьор и нови сценаристи.

В трети сезон на „Мутра по заместване“ режисьорът ни запознава се един нов персонаж – Миша Будиста. Странен и интересен герой. Миша Будиста е бивш гангстер, от който всички са се страхували в миналото. Будиста и Фома се срещат в затвора и там стават приятели. Миша успява да се вземе в ръце и да се прероди в затвора, същото не може да се твърди за Фома. Той все още търси справедливостта.

Краят на втори сезон завършва с ареста на Фома, който е обвинен в отвличането на Саня. В трети сезон става ясно, че тя все пак оттегля обвиненията си и той е напълно оправдан. След като излиза от затвора Фома решава, че Будиста е неговият талисман и няма да се справи навън без негова морална подкрепа. Речено – сторено и един ден просто организира бягство-отвличане от затвора.

В сериала Миша Будиста се опитва да помогне на Фома да намери своя мир и да се освободи от миналото, което не го напуска. Това става с много напрежение, смях и неочаквани обрати.

За режисьора в трети сезон има три нови богатира: Володя Съчев — Психото, Дмитрий Нагиев — Фома и Паша Лъчников — Буддиста.

Ролята на Буддиста е поверена на американския актьор от руски произход Павел Лъчников.

Нека се върнем мъничко назад. В първия сезон на сериала „Физрук“ – „Мутра по заместване“ зрители се запознаха с екс-бандита Фома, който през целия си живот е бил дясната ръка на влиятелния милионер с полукриминално минало- Мамай. Когато Мамай го уволнява той започва работа като обикновен учител по физкултура. И измисля необикновен способ да се върне на работа. Как? Като влезе под кожата на детето му. Но планът се проваля още първия ден.Налага му се да остане в училище доста по-дълго отколкото си е мислел и да промени тотално живота си.

В последната серия на втори сезон си спомняме как Фома отива при Мамай. Разговорът между двамата е като в доброто старо време Дъщеря му Саня е избягала от родния дом и Мамай моли Фома в името на старата дружба да я върне. Фома прави всичко възможно, но така и не успява да убеди Саня, че неговият племенник, който той е приютил, се е превърнал в закоравял престъпник. Младежът има намерение да отнеме всичко от Саня, правейки си на влюбен. Втори сезон на ситкома „Физрук“ завършва с ареста на главния герой – Фома.

Трети сезон на „Мутра по заместване /“Физрук/ започва със снемането на всички обвинения от Фома. Но когато се оказва на свобода Фома вижда, че животът на неговите приятели коренно се е променил. При Психо се наблюдава криза на средната възраст, Таня гради нови отношения с влиятелен бизнесмен, Саня Мамаева, губи целия бизнес на баща си, който умира и тя едва свързва двата края.

Учителят по физическо е убеден, че ще реши всички проблеми. На Фома му предстои голяма борба: да върне „отнетия“ бизнес на Саша, която е законна наследница, да завоюва отново сърцето на Таня и и да реши проблема с боса на гангстерите – Лена, на чиято страна са парите и армия от главорези.

Затова Фома измисля нов невероятен план. В него е замесена неговата любима Татяна Александрова, която трябва да спечели задължително приза учител на годината. Фома смята на връчването на наградите да се срещне с президента Путин, за да му му разкаже за огромните си проблеми. Таня става учител на годината, но с срещата с Путин се проваля.

Всички приятели на Фома, особено Психото имат едно желание и са уверени, че ще стигнат до края на престъпната схема. Забавно е как Фома следва схемата, дори става директор на училището.

Мафиотът Лена вече няма такова влияние, но въпреки това и в този сезон се бори срещу Фома. Интересна е сюжетната линия, в която Будиста се оказва бившият любим на Лена.

Ето какво коментират и самите актоьри за техните герои в трети сезон на „Мутра по заместване“

Дмитрий Нагиев – Фома

Ако от сезон в сезон героите непрекъснато се променят, то това може би е минус за самия актьор. Но Фома си остава Фома при всички обстоятелства, макар, че животът му се преобръща на 180 градуса. Животът изисква от него повече отстъпчивост, лоялност и разбиране. На това предстои да се научи главня герой и може само да наблюдавате неговата еволюция. В сериала „Мутра по заместване“ легендарния Фома се завръща и няма намерение да отстъпва позиции. Харесва ми тази роля.

Екатерина Мелник – фаталната блондинка Елена

Надявам се, че в трети сезон моята героиня няма да бъде просто кучка, а ще се развие и ще има една по-романтична линия. Сценарият се вписва в моите идеи и представи за развитие на персонажа, затова и трети сезон на „Физрук“ е интересен и честно казано се уча понякога от героинята си.

Павел Лъчников – Будиста

Моят герой е Миша Будиста, в миналото обаче са го наричали — Миша Базуката, и смяната на прякора говори много сама по себе си. Будиста е човек със солиден жизнен опит, който го е научил да се ориентира в много ситуации, и най-вече когато става дума за етика и морал. За себе си е взел решение кое е добро и кое е лошо. Той е уверен,че може да се следват законите на приятелството и любовта и затова е готов да помогне на своите близки да намерят не само отговорите на много въпроси, но да се огледат и в себе си. Общото между мен и персонажа ми е, че и двамата обичаме живота и много му се радваме.

Владимир Съчев – Психото:

Когато се появява новия герой Будиста, Психото има доста обтегнати отношения с него. В негово лице вижда конкуренция за дружбата му с Фома и ревнува. По-рано бяха само Психото и Фома, а сега се появява някаква трети. Като цяло ситуацията никак не се нрави на моя герой. Но за разлика от Фома и Будиста, Психото не страда от някакви глобални проблеми и не търси себе си и вътрешния си мир. Психото си се харесва такъв какъвто е и нищо не му пречи да бъде щастлив.

Оксана Сидоренко – Полина

В новия сезон Полина има пълното одобрение на своя бивш работодател Психото и дори започва да живее заедно с него. Той е неин годеник. Психото и Полина живеят в къщата на Фома. Те са темпераментна двойка, но много се обичат. Полина забременява от Психото, и в края на сериала Фома им подарява своето жилище. Харесвам промяната на моят героиня.

 Анастасия Панина – Татяна 

Сериалът „Физрук“ за мен е една история за любовта във всичките и проявления: взаимната любов между учителя и учениците, любов към родното училище, и разбира се голямата любов между мъжа и жената. В персонажа, който играе Татяна има много и от мен самата като характер. Тя е предана към делото си на учител. Тя е много правилна и е готова на всичко за учениците и силно преживява за тях. Татяна не се връща при Фома, въпреки любовта. Тя започва или поне се опитва да започне нов живот с по-възрастен от нея мъж, който и дава всичко и я обича. Фома е разочарован, но той самият я е помоли да намери пътя си. 

Данил Вахрушев – мустакатият Валя

Валя не се е променил, той както преди е дървен философ с мустаци. След завършване на училище е приет в режисьорска школа и смята, че е велик. Саня живее в апартамента му и моят герой непрекъснато и се обяснява в любов. Саня не го харесва, дори има забежки с друго момче. Това докарва Валя до лудост и той прави какви ле не глупости само, за да я спечели.

Полина Гренц – Саша Мамаева

В живота на Саня настъпва трагедия, свързана със семейството, което коренно я променя както външно, така и вътрешно. Саня е вталена и по-красива, но и по-тъжна. Работи във верига за бързо хранене, за да се издържа. Фома отново и предлага помощта си. В края на сезона Саня загърбва всичко и се опитва да започне нов живот.

Много смешен, много забавен и малко тъжен. Трети сезон на „Физрук“ – „Мутра по заместване“ се гледа на един дъх и ни държи будни докрай.

Ето и Снимачната група на сериала Физрук, 3 сезон – По идея на : Антон Щукин. Продуценти: Антон Щукин, Антон Зайцев, Артем Логинов, Александр Дулерайн. В ролите : Дмитрий Нагиев, Александр Гордон, Владимир Сычев, Полина Гренц, Екатерина Мелник, Дмитрий Власкин, Анастасия Панина, Владимир Жеребцов, Евгений Кулаков, Андрей Кръйжний, Артур Сопельник, Виктория Клинкова, Даниил Вахрушев.

  Коментари