„Сексът и Градът“ – кой стои зад легендарните образи на Кари Брадшоу

Едва ли има жена на света, която не мечтае за гардероба на Кари Брадшоу. Обаче малко хора знаят на кого героинята от „Сексът и Градът“ дължи своите великолепни тоалети. Тази жена с неудържима фантазия се казва Патрисия Фийлд. Днес тя навърши 73 години.

Патрисия Фийлд е родена разбира се в Ню-Йорк, любимият град на Кари Брадшоу. Искайки да бъде забелязана в огромния град, още от тийнейджърските си години тя избира ярък и нестандартен стил на обличане. Фийлд винаги е казвала, че кариерата в модната индустрия не е била нейна цел, обаче желанието да бъде независима я довело в света на висшата мода. През 60-те години на миналия век тя отваря първия си бутик, а след това започва активно сътрудничество с различни кино компании като стилист и художник по костюмите.

Patricia-Field

Не забравяйте силата на цветовете, не се страхувайте от ярки наситени оттенъци това е съветът на Патрисия

Патрисия е истинска кралица на еклектиката. Жената с огнената грива, винаги обула дънки, каубойски ботуши и накичена с огромен брой аксесоари и днес е в настроение за някоя палава изцепка. Тя разрушава общоприетата представа за идеалният гардероб“, който съдържа немногочислени дрехи и аксесоари, които идеално се съчетават помежду си.

На въпроса коя е нейната муза тя, разбира се винаги е отговаряла Сара Джесика Паркър, с която Патрисия се запознава през през 80-те години на миналия век. Тогава Патрисия изобщо не е предполагала, че сътрудничеството с тази актриса ще донесе световна известност.Благодарение на нейната работа в култовия сериал „Сексът и Градът“ за тоалетите на една от главните героини си мечтаят милиони жени по целия свят. Учебни заведения от всички краища на планетата използват образци от творчеството век.

Да отбележим, че голяма част от това, което са носили героините на сериала преди 15 години (първата серия излиза през 1998 – бел. Осата) е съвсем актуално и днес.

Например обемните палта, поли с „А“ силует, изобилието от цветни принтове присъстват в редица модни колекции на водещи дизайнери за пролет/лято 2014.

Тоалетите на главните героини са претърпели значителна еволюция. В първите епизоди актрисите са били облечени с дрехи от никому неизвестни стилисти, че понякога и закупени от винтажни магазини. Във финалните серии, обаче нещата са коренно различни, гардеробът на героините се състои изключително от дизайнерски тоалети. Патрисия обаче успява да накара дори и най-скъпите от тях да не изглеждат префърцунено, а пък евтините масови дрехи хармонично да се вписват в средата на най-големите модни брандове.

Не забравяйте силата на цветовете, не се страхувайте от ярки наситени оттенъци това е съветът на Патрисия. За всички, които се стремят към собствен стил това е най-лесният път.

Ето и няколко интересни факта за снимките на „Сексът и Градът“ :

Прословутата пачка, с която Кари е снимана за заставката на сериала е била предмет на разгорещени спорове. Продуцентите и режисьорът са били категорично против този тоалет, обаче Сара Джесика Паркър и Патрисия Фийлд са настоявали за него. Смятали са да заснемат две версии на заставката. В едната Кари върви из Манхатън облечена в светлосиня рокля от Marc Jacobs с дължина под коляното, а в другата с пресловутата пачка.

И все пак пачката побеждава, най-вече благодарение на автобуса минаващ през локвата. Помните ли сцената, в която Кари със сетни усилия успява да избегне пръските от локвата? Наложило се тя да бъде заснета само с един дубъл, тъй като движението за снимките е било спирано за много кратко време. Именно през този дубъл актрисата е била облечена с пачката и тъй като не е имало време да се заснеме сцената и с рокля пачката излиза победител. Между другото световно известният тоалет е закупен от винтажен магазин само за пет долара.

След края на снимките на всеки епизод актрисите са имали право да закупят всички харесали им неща. Сара Джесика Паркъре купувала най-много от всички, но рядко ги е носила в реалния живот пазейки дрехите на Кари като спомен. Коментари