В звездна топ форма с Анистън, Бионсе и Хъдсън

Вдъхновени от примера на звездите, решаваме да влезем в новия сезон с повече енергия, перфектен тонус и по-красива фигура. Научихме как в Холивуд го постигат целогодишно, как тренират и какво има в менюто им. Ето и нашия звезден избор.

Дженифър Анистън /46 години/

Спорт

Актрисата тренира почти всеки ден , залага на спининг и много коремни преси. Джен притежава едно от най-стройните, страхотно оформени тела в Холивуд и никога не сме я виждали в различна от перфектната форма. Актрисата от „Приятели“ все повече наближава 50 години, но не престава да тренира упорито и да поддържа женствено и мускулесто тяло.

„Добрата форма, изисква усилия, казва Джен и допълва: Тренирам по 5-6 пъти седмично, което си е почти всеки ден. „Тренировката на актрисата започва 30 минутно кардио. Пред тичането Джен предпочита спининга /спорт, който имитира колоездене в пресечена местност със спускане и изкачване/.

Тренировката на Джен продължава със стягащи упражнения за ръце, които прави с медицинска топка. Когато е в движение и няма време за тренировка Дженифър носи със себе си гири от 3 и 6 кг , с които прави упражнения в хотелската си стая. За стегнат корем звездата от „Приятели“ избира класическите коремни преси, но не ги прави на серии, а колкото се може повече. Тренировката завършва с клекове за по-стегнато и закръглено дупе.

Диета

Дженифър се храни според „Зоната“. Актрисата е известна с това, че дълги години спазва диета, наречена „зоната“. При този режим менюто се състои от въглехидрати, мазнини и протеини в съотношение 40:30:30. Въглехидратите са от пълнозърнести храни, а протеините се набавят от риба и яйчни белтъци.

Бионсе /33 години/

Спорт

За да поддържа пищната си фигура стегната, тя тренира пет пъти в седмицата. R&B звезда номер едно спазва стриктен фитнес режим, изготвен специално за нея. Певицата тренира от 30 до 45 минути пет пъти в седмицата. Любимите й тренировки са много кардио, в които комбинира много тичане, коремни преси, танци, йога. Бионсе започва тренировката си с тичане в умерено темпо, за да раздвижи тялото си, след което започва да редува по-бързо темпо с по-бавно темпо. Така не се преуморява и изразходва повече калории. Втората стъпка от тренировката на певицата са подскоците. Тя ги изпълнява с раздалечени крака, като след подскок следва клек, без да се събират краката. За максимална ефективност Бионсе прави 3 серии от по 12 подскока. Програмата продължава с напъни, отново в три серии от 12 повторения. Кралица Би редовно прави йога.

Диета

Когато иска да отслабне и да се освободи от токсините, Бионсе следва 22-дневен план. Тя не яде нищо от животински произход както и никакви преработени храни. През останалото време също ограничава местните продукти в менюто си.

Кейт Хъдсън /36 години/

Спорт

Звездата от „Булчински войни“ и „Девет“ е маниак на тема фитнес и пилатес. Фигурата на Кейт е истинско чудо на природата – дори след раждането на двете й деца. Тя е слаба и стегната като момиче. Тайната е в това, че от много млада Кейт ходи на фитнес, но най вече набляга на пилатеса.

Тренира по пет пъти седмично и е убедена, че заниманията с пилатес оформят здрава и издръжлива мускулатура на цялото тяло и подобряват стойката. Също така Кейт носи навсякъде със себе си въже за скачане и когато и където може, набързо прави по 150 подскока. Как успява да свали килограмите след раждането на двамата си синове? И двата пъти Кейт минава на на 6 месечен ударен режим с по две тренировки дневно, шест дни в седмицата. редува фитнес, пилатес, джокинг, дълги разходи и йога.

Диета

Чаровницата хапва здравословно и в малки порции. Избягва преработените храни и мазното, стреми се храната й да е богата на витамини. На ден приема по 1800 калории, а когато цели да отслабне не повече от 1500. Коментари