Как да обзаведем спалнята – 10 дизайн трика за домашен уют

Как да обзаведем спалнята си. За модерния човек, който е погълнат от забързаното ежедневие, е изключително важно да се чувства уютно, когато се прибере вечер у дома. Трябва да релаксира и да е спокоен, защото не веднъж сме чували фразата: „Моят дом е моята крепост“.

Когато се стигне до последната фаза – обзавеждане, на първо място трябва да е вашата лична оценка за това как ще бъдат подредени нещата и как вие ще се чувства добре сред тях, а не как и какво ще ви посъветват останалите. Разбира се, тук не говорим за квалифицираната специализирана помощ, а съвети от приятели, които също виждат нещата от своята призма. Но това не значи, че техният начин е вашият уют.

Интимните помещения, каквато е спалнята, изискват доста по-различен подход, но ви съветваме не я пренебрегвайте в никакъв случай. Голяма част от денонощието прекарваме именно тук, пък дори и в сън. Основните правила при подредбата на спалнята са няколко. Ще споделим някои актуални тенденции, които експерти ни препоръчаха за максимален комфорт и уют.

Да започнем от стената

„Трябва“ и „Не се препоръчва“ в обзавеждането на спалнята

Дизайн и идеи как да обзаведем спалнята с тапети

Трябва!

Позабравените тапети, категорично се завърнаха с гръм и трясък и отново са супермодерни, особено тези, които напомнят древните стени на дворцовите стаи. Та, ако не сте абсолютен противник на тапетите за стените, може да се огледате за точния дизайн, който ще подхожда на спалнята ви и представата ви за уют.

Но ако все пак не искате да “облепяте” стените, помислете за варианта боядисване. В момента е супер модерно да се боядисва в тъмен „кралски“ цвят с нюанс на лилавото, синьото, зеленото или кафявото. Е, може да не сте крал и кралица, но пък спалнята ви ще е в крак с последните тенденции в интериорния дизайн.

Не трябва!

Хич не е модерно, а и никога не е било кой знае колко интересно и впечатляващо, мебелите да се сливат изцяло със стените на стаята. Ако сте си купили червен гардероб и легло, не е задължително да боядисвате цялата стая в червено. Хубаво е да подберете за стените контрастен цвят. Много по-стилно, повярвайте

Леглото

Трябва!

Турските орнаменти. Те създават не само усещане за истински уют, но са и изключително актуални.
Ако сте си купили легло с орнаментика, е хубаво да подчертаете ефекта. Как може да стане това. Застелете с бельо, което е изцяло от изчистена твърда материя. По този начин орнаментиката ще изпъква красиво, ако пък леглото е изчистено, украсете с интересни и разноцветни платове.

Не трябва!

Съвет. Никак не е естетическо, да не кажем грозно, ако натрупвате върху леглото си грамади от различни по големина и форма възглавнички. Да, истината е, че напоследък възглавничките присъстват в доста модни каталози. Дизайнери се опиват да наложат идеята, че така спалнята ще изглежда наистина уютно и красиво. Но пък няма ли да ви писне да местите толкова неща всеки ден по няколко пъти.

Дизайн и идеи как да обзаведем спалнята с телевизор

Шкафът

Трябва!

Спалнята може да бъде и минималистична. Вие избирате. Но, ако обичате повече елементи в стаята, то нека не бъдат еднакви. Подберете различни гардероби, шкафове, кутии. В тях обаче трябва да успеете да съберете всички дрехи и вещи. За да има атмосфера на уют, а не на разхвърляност. Нека гардеробът е по-голям. Хубаво е да е вграден, заема по-малко място. Актуални за сезона са винтидж шкафове и комоди с различна височина, дори и куфари, направени като своеобразна ракла. Не лоша идея е да имате ниска масичка до краката на леглото. Освен, че е модерно, е и необходимост, всичко ненужно преди лягане-там.

Не трябва!

Ако не можете без телевизор в спалнята, макар че не го препоръчваме, но не го оставяйте просто някъде. Задължително помислете за някакъв подходящ шкаф или вграждане в секция, така че да изглежда прибран в идеален за размерите си бокс.

Продължение Коментари