Защо да изберем професионалист за интериорен дизайн

Имате нов дом и вече сте на финала. Остава ви да изберете и подредите мебелите във всяка стая. Често новодомците си задават въпроса: Нужно ли е професионално мнение за голям или по-малък проект за обзавеждане. Дали да се доверят на професионални дизайнери? Отговорът е – Да, много пъти да.

Мебелните консултанти могат да направят чудеса с дома ви: да вземат мерки, да проверят какво е възможно и да проектират индивидуално решение, което да съответства на всяка стая и естествено на вашия личен вкус. И не по-малко важно е, че съветите, които ще получите по отношение на обзавеждането и декорацията ще отговорят на определения от вас бюджет.

Консултантите имат много творчески идеи, богат опит в областта на обзавеждането, цветовете и осветлението. Запознати са с най-новите тенденции и са с ярко изразена творчески нагласа. Не се чудете. Няма да ви излезе много по-скъпо, а ще получите това, от което имате нужда – дом, в който ще се настаните след това с удоволствие.

Ето какво споделя един от най-известните съвременни дизайнери инж. Таня Ахмед

„Удоволствие преди всичко е модерен и съвременен прочит на класическата спалня-вдъхновен от естетическо учение хедонизъм, според което най-висшата цел на човешкия живот е удоволствието. Интериор създаден за човек, който умее да се наслаждава на живота и да взема всичко от него: „Тук и сега“

1. Каква е вашата творческа концепция?

Добрият интериорен проект е като добре ушит костюм, прикрива недостатъци на дадено пространство и подчертава достойнствата. Създаването на един интериор е нещо много индивидуално за това стремежът е да се проектират пространства, изразяващи личния стил на обитателя, усещане за баланс между красота и функционалност. Независимо дали е дом или банков офис, детска стая или музейна зала, всеки проект трябва да е лично преживяван и изследван.

2. Какво вдъхновява дизайнерите?

Когато работата ти носи удоволствие, а тя идва от усмивката на хората, които са ти се доверили. човек може да се вдъхновява от всичко . Хората искат да живеят красиво, а всеки разбира красота по свой собствен начин. Именно в тези различия, в начин на приемане на красивото може да се вдъхновиш.

Различията обогатяват, карат те да мислиш извън „стандарта“. Затова и всеки нов проект ти носи душа, защото е индивидуален. Вдъхновението няма работно място. То идва само тогава, когато го търсиш постоянно и упорито и не не винаги, когато на теб ти се иска. Може би затова е толкова ценно.

Достатъчно смел ли е българинът що се отнася до обзавеждане?

В повечето случаи българинът е консервативен, трудно се доверява и се страхува от по-смели решения и комбинации, когато става въпрос за дома му. Обикновено то е „наясно“ как трябва да изглежда жилището му или офиса. Най-добрите проекти са тези, в които си спечелил доверието на клиента.

Когато има разбиране и добра комуникация и се работи заедно в екип, удовлетворението е взаимно. В последно време хората пътуват повече, имат достъп до всякаква информация и макари и бавно, това ги кара да се обърнат към интериорен дизайнер и да търсят по-смели решения за дома.

Над какво работите в момента?

Работя над интериора на ретро кафене в сградата на Софийска минерална баня, която се подготвя за превръщане в „Музей за история на София“ Коментари