Как да отстраним неприятните миризми с естествени продукти

Нищо не нарушава комфорта у дома като появата на неприятни миризми. За съжаление при ежедневните ни домакински дейности няма как да се избегне отделянето на неприятни аромати. Въпреки, че в наши дни определено имаме голям избор от препарати, които могат да ни помогнат да се справим с тях, защо пък да не ги заместим с естествени продукти. Подръчните средства определено няма да отстъпят на онези препарати пълни с химия.

Миризмата, която се носи от хладилника със сигурност е бич за не една домакиня.

В големите търговски вериги се предлагат различни препарати, капсули, сапуни, прахчета и какви ли не хрумвания на съвременната химия. Сега обаче ще ви дадем няколко полезни съвета как да си върнете бързо свежия въздух в хладилника, мивката и печката само с естествени продукти.

Няма как да не ви се е случвало да поставите определени храни и продукти в кутии или фолио, които са плътно затворени и пак да се усеща онази неприятната миризма, с която се борите непрекъснато.
Определено има доста ефективни, лесни и при това евтини начини да се преборите с миризмите, които ви дразнят.

Как да отстраним миризмите с естествени продукти – Съвет №1.

Препечете почти до изгаряне няколко филии хляб, оставете ги да изстинат и след това ги поставете за няколко дни в хладилника. Тази вариация на тема активен въглен ще поеме миризмата на застояло и тя повече няма да ви притеснява.

Как да отстраним миризмите с естествени продукти – Съвет №2

Вместо да изхвърляте утайката от кафе, по-добре я поставете в хладилника. Само след няколко часа ще се удивите от постигнатите резултати и как утайката от кафето е успяла да попие неприятните миризми. Утайката обаче задължително трябва да е студена.

Как да отстраним миризмите с естествени продукти – Съвет №3

Ако режете чесън или лук върху дъската за готвене, а ръцете ви и самата дъска са попили миризмата използвайте разтвор от оцет и сода за хляб в прозиволно съотношение. Изтъркайте дъската и оставете да престои около час, след което изплакнете с вода. Същото техника е приложима и хаванчето, в което сте чукали чесън.

Как да отстраним миризмите с естествени продукти – Съвет №4

Рибата също мирише неприятно докато я чистите. Ако не можете да се отървете от неприятната миризма, прибегнете пак към оцета. Докато рибата се пържи дори и включеният абсорбатор няма да предпази апартамента ви от неприятните миризми.

Вземете чаша с оцет и я поставете до печката. Оцетът много добре ще абсорбира неприятните миризми от пърженето на риба. Не бързайте да махате оцета дори и след като пърженето е приключило, оставете го да действа така още час –два.

Как да отстраним миризмите с естествени продукти – Съвет №5

Мивката също не ухае приятно понякога. Ако от канала обаче често започнат да се носят неприятни аромати, а вие не можете да разберете от къде идват точно, вероятната причина е, че тръбите са са изсъхнали и водният затвор не работи.

Купете обикновена белина и направете промивка с около 50мл . Изсипете половината от съдържанието и след това залейте с гореща вода.
Другият лесен способ, с който ще се преборите с неприятните миризми в мивката е да смесите равни части сода бикарбонат и оцет. Сипвате сместа в канала и пак заливате с много гореща вода.

Как да отстраним миризмите с естествени продукти – Съвет №6

Ако от миялната машина започнат да се носят неприятни миризми изсипете на дъното половин чаша сода за хляб и извъртете един цикъл само с изплакване. Коментари