Идеалните вежди, вижте как

Плътните вежди ала Кара Делвин продължават да бъдат предпочитани от дизайнери и визажисти. За да постигнете желаната форма, а вашите вежди не позволяват това да се случи, на помощ идват козметичните продукти-моливи,сенки, коректори.

Веждите задължително трябва да се скубят равномерно и последователно

– първо едната, после другата, за да се постигне еднаква визия. За тази цел са ви необходими пинсета, памучни тампони и огромна доза търпение.

Техниката на изскубване не е трудна. Косъмчетата ще бъдат отстранени още по-лесно, ако предварително си направите горещ компрес. Преди да пристъпите към тези процедури обаче определете с помощта на козметик коя форма е подходяща за вас.

Ако вашите вежди не са толкова гъсти,

може да ги подсилите с молив в цвят близък до този на веждите. След това с помощта на четка ги срешете по посока растежа на косъмчетата.

Друг вариант са матовитете сенки, които може да нанесете с апликатор.

Козметичните марки са се погрижили да създадат и коректори, с които може да прикриете несъвършената форма на вашите вежди. Цената им варира в зависимост от марката и е от 2 до 200 лв.

Ако извивката на дъгата е прекалено голяма,

може да премахнете част от косъмчетата от горната част, а в долната да нанесете молив, за да смекчите максимално остротата на ъгъла.

При права форма направете точно обратното – махнете излишните косъмчета в долната част и увеличите извивката отново с помощта на молив. Добре е да знаете, че цветът на веждите трябва да бъде възможно най-близък до този на вашата коса. Но нито по-светъл, нито по-тъмен от нея.

Съобразете това, когато прибягвате до молив или сенки. Понякога може да фиксирате веждите със специален гел, който едновременно им придава блясък и в същото време ги подхранва.

Има много трикове за оформяне на идеални вежди

и един от тях е и фиксацията, като за нея може да използвате вашата пяна за коса. Впръскайте

съвсем малко от пяната на върха на пръстите и разнесете равномерно върху веждите. Ако имате специална четка за вежди, разрешете. Това определено ще ви осигури желаната от вас форма през целия ден.

Внимавайте и какъв молив избирате.

Ако е прекалено мек има реална опасност част от веждите да изглеждат по-тъмни от други. За да не изглеждате нелепо, особено ако се готвите за важна делова среща, поставете молива за няколко минути в хладилника.

Моливът ще се стегне и няма да се размазва при нанасяне. Движенията с молива никакъв случай не трябва да са цели. Няма нужда да описвате полумесец от единия край на веждата до другия. Движенията по-скоро трябва да са кратки и отсечени, така дори и да сбъркате цялостната линия няма да не бъде нарушена.

В края на процедурата намажете областта около веждите с крем, така ще избегнете зачервяване и подуване. Коментари