Изкуство върху ноктите – ефектен летен маникюр

Лятото е сезонът, в който можеш да си позволиш ефектен и артистичен маникюр. Екстравагантните дами демонстрират ярките рисунки, които са прекрасен аксесоар към тоалета.

Необходими са само няколко нюанса лак за нокти, тъка четчица и сигурна ръка. Преди да ви предложим няколко идеи за маникюр вижте и съветите ни преди това

6 съвета за красив летен маникюр 

1. Подготовката

Премахни всякакъв вид лак от ноктите си. Върху всеки нокът постави малко тампонче, напоено с ацетон и изчисти внимателно плочката. Това ще ти осигури перфектно платно за рисуване.

2. Заздравяване

Ако си с проблемни или увредени нокти, опитай кератинова терапия. Има лакове с кератинов протеин, които се свързват с нокътната плочка и я подсилват. Използвай минимум четири седмици за оптимални резултати.

3.Блясък

Красивите нокти показват отношението ти към цялостния външен вид. За да ги поддържаш в добро състояние, полирай ги със стъклена пила, която ще им върне блясъка.

4. Изкуствени нокти?

Не е задължително да стигаш до ноктопластика, за да имаш красив маникюр. Има лакове, обогатени със силикон, които ще ти осигурят плътни, гладки и блестящи нокти.

5. Грижа

Дори и кожичките по ноктите се нуждаят от редовно овлажняване през лятото. Подхранвай ги два пъти дневно с подходящи масла, обогатени с витамини и кожичките ти ще са в перфектно състояние.

6. Декорация

За истинско изкуство по ноктите се нуждаеш от лека ръка, с която да рисуваш шедьоври. За всички останали препоръчваме изключително удобните стикери с рисунки, които се залепват към ноктите и се фиксират с топ лак.

Ето и нашите топ предложения!

1.Маникюр „диня“- как да го направиш?

Първо нанеси зелен нюанс лак за нокти и го остави да изсъхне за две минути. Върху него лакирай с розов лак, като оставиш малка ивичка, която оцвети с бял молив. На финала очертай с черен лак и фиксирай с топ лак.

2.Маникюр „Етно“- как да го направиш?

Върху ноктите нанеси два слоя зелен лак, който сушиш минимум две минути. С тънка четчица очертай с черен лак триъгълничетата, а върха на ноктите лакирай в оранжев нюанс. Така изрисувания етно мотив фиксирай с топ лак.

3.Маникюр „Киви“- как да го направиш?

Лакирай ноктите със светлозелен лак и ги остави да изсъхнат добре. В средата оформи по-светло кръгло блестящо ядро, от което пусни по няколко светли лъча като слънце. С тънка четчица нарисувай семчиците около лъчите и покрий с топ лак

4.Маникюр „Ананас“- как да го направиш

Първоначално лакирай ноктите с тюркоазен лак. Изчакай добре да изсъхне и след това с тъка четчица нарисувай малки кръгли жълти точици. Накрая с тъмнозелен лак изрисувай листенцата на ананаса.

5.Маникюр „Два цвята“- как да го направиш

Първата стъпка към създаването на този лесен за изпълнение, но много ефектен маникюр, е нанасянето на жълтия нюанс лак. Изчакай да изсъхне и върху него лакирай с розово, но с милиметър навътре, така че да се вижда само частица от жълтото долу към плочката. Коментари