Как с минимално количество грим да изглеждаме неотразими

Някои момичета имат планини от козметика. Да не ти се налага да влизаш в банята им. Ще останете изумени от количеството натрупани козметични средства, които заемат всяко свободно пространство.

Не дай си боже да тръгнат някъде на път, за козметиката , която притежават ще им трябва цял куфар, не по–малко.

Нужно ли е да изкупуваме всичко, което съзрем от магазините и да притежаваме толкова много козметика.

На всички е ясно, че голяма част от тях остават неизползвани или пък ги употребяваме съвсем рядко, докато не им мине срока на годност.

Но ако искате да изглеждате зашеметяващо добре, така че винаги да сте готови да срещнете шанса на съдбата, а защо не и мъжа на вашите мечти, да трябва да имате някои неща, с които винаги ще изглеждате във форма и неотразимо.

Без необходимия грим, лицето изглежда занемарено и състарено.

Да не използват грим, могат да си го позволят единствено момичетата под 18, които обаче имат гладка и свежа кожа. Останалите жени, моля не бъдете пренебрежителни към себе си и използвайте козметиката като вашето скрито оръдие

Червило

Номер едно! Най-използваното козметично средство в целия свят. Според статистиката това е и козметичният продукт, който държи първенството на продажби. Дори и жени, които не ползват никога червило, винаги имат в чантичката си поне.

За са изглеждате неотразимо обаче в чантата винаги трябва да има място поне за две червила в различна тоналност. По-светло за през деня и по-ярко за вечерта

Гланц за устни

Много млади момичета, а и жени предпочитат гланца за устни пред червилото.Да, много е хубаво да имате гланц в чантата си, защото с него устните ви изглеждат блестящи, поддържани и свежи

 Спирала за мигли

Спиралите за мигли са различни видове: за удължаване, водоустойчива, спирали за обем, безцветни на основата на гела. Безцветната спирала разделя миглите и им придава желаната от нас форма и посока. В резултат на това те изглеждат по-дълги, светли и добре поддържани.

Безцветните спирали се използват доста чести и за веждите, така няма да се чудим как да се справим с някое разпиляно косъмче. Що се отнася до водоустойчивите спирали има смисъл да си ги купите, само ако ще ходите на басейн или на море. В останалите случаи просто не е необходимо. Сваля се много трудно, дори и със специални за случая разтвори. От търкането може да предизвикате и алергична реакция на очите.

Тонален крем или фондьотен

Този крем е особено подходящ за жени, които имат проблемна кожа-неравности, зачервявания, пъпки, разширени вени, петна. Добрият крем се справя с всички тези проблеми и прикрива несъвръшенствата. Лицето изглежда свежо и озарено. Кремовете от ново поколение не запушват порите, кожата диша, затова и те могат да се използват ежедневно.

Дори и да не използвате всеки ден фондьотен, не забравяйте да си сложите, когато излизате вечер. Задължително се възползвайте от него, когато сте решили да си правите снимки, още повече за някой щастлив семеен повод. Нали не искате след години да се ужасявате като погледнете снимката, само защото сте пренебрегнали един бърз макиаж.

За да поставите перфектно фондьотена използвайте тампон – специална козметична гъба. Необходимо е да овлажните добре тампона и после да нанесете равномерно по цялото лице.

Коректор

Ето, още една необходима вещ, която трябва да присъства в нашата козметична чантичка. Коректорът е средство, което съвършено прикрива малките недостатъци-петна, пъпки, сенки под очите

Кондиционер

Той е под формата на молив или течност. Замества коректора, когато е необходимо, но има по-висока плътност.

Руж

Ружовете са няколко вида-сухи и кремообразни

Сухите са много удобни, за да се създаде лека и естествена руменина на бузите. Като при всеки руж трябва да се нанасят с четка и то само на чисто лице иначе ще изглежда неестествено. Кремообразният руж може да се поставя директно върху фондьотена

Пудра

Ако имате мазна кожа, то не излизайте никъде, без да си носите пудра в чантата. Блестящият и мазен нос не е най-красивото нещо, затова винаги поставяйте пудра, ако имате този козметичен проблем.

Когато поставяте пудра, не забравяйте и шията, в противен случай ще изглеждате като с маска. Винаги избирайте цвета, който е най-близък до вашата тоналност.

Ето това са основните неща, които трябва да притежава всяка жена в своята козметична чантичка. Разбира се изборът може да бъде много по-голям, но ние тук говорим за минимума, без който не бива да оставаш. Всичко останало е личен избор, предпочитания и усет.

Бъдете неотразими, но не и кукли Барби.

Не забравяйте, мъжете обичат жените с лек грим, а не като излезли от филм на ужасите! Коментари