Най-яките трикове за гримиране

Гримът е онзи щрих, който подчертава красота на жената и ни помага да прикрием някои малки недостатъци. Дори и без да имаш амбицията да си професионален гримьор винаги можеш да използваш тези тънкости и хитринки в гримирането. Спести време, пари и нерви с тези гениални идеи за гримиране – тествали сме всичките и сме влюбени точно в тези.

1. Дезинфекцирай четките за гримиране за секунди

Забрави за специалните почистващи средства. Веднъж седмично измивай четките с антибактериален сапун. Изплакни със студена вода и ги остави да изсъхнат върху два пласта кухненска хартия.

2. „Заключи“ сенките за очи

За да ги направиш по-дълготрайни, първо попълни клепачите с молив за очи в подобен цвят. Восъчната база прави цвета на сенките по-интензивен и устойчив.

3 Съживи изсъхналата спирала.

Капни в тубичката пет капки от разтвор за контакти лещи, разпръскайки леко, после затопли под струята на сешоара за 30 секунди.

4. Предотврати изцапването на пръстите с лак

Нанеси върху ноктите масло за кожички, преди да започнеш свалянето на лака. Така създадената бариера ще попречи на лака да оцвети кожата.

5 Направи си безкрайно много червила

Добрата новина за маниачките на тема червило: от сенки за очи и вазелин се приготвя страхотно „домашно“ червило. Просто изстържи горния слой на предпочитан от теб цвят сенки и смеси с вазелина в чиста супена лъжица.

6. Гримиране без притеснения

Преди да се заемеш със създаване на перфектния опушен поглед сложи пачове под очите. Не само, че погледът ти ще изглежда съживен след това, но и сенките няма да оставят следи по лицето ти.

7. Направи устните по-плътни на мига

Имаш ли крем за очи? Значи имаш и средство за придаване на пухкавост на устните. Така ще попълниш бръчките „пачи крак“ и устните също.

8. Сгъсти косата

Пудрата за вежди е създадена така, че да се прикрепя към косъмчетата. Точно затова, много коафьори я използват, когато трябва да попълнят места, където косата прозира. При гримиране нанеси върху желаната зона с помощта на пухкава четка за сенки.

9. Направи си плажни къдрици за 60 секунди

Сплети четири стандартни плитки /две отпреди две отзад/, после прокарай преса за изправяне на коса по дължината на всяка от тях. Изчакай кичурите да изстинат, разплети ги, напръскай със спрей за коса с морска соли и намачкай.

10. Контурирай съвършено

Постигни високи скули, сякаш са изваяни с длето, като използваш руж няколко тона по-тъмен от кожата ти. На ружа му липсват топлите, оранжеви нюанси, поради, което се създава илюзията за по-естествено извайване на скулите.

11. Спести пари от хартиени маски за лице

След като вземеш една такава от пакета, изсипи каквото количество от продукта е останало в найлоновата торбичка с цип. Нанеси маската върху почистеното и сухо лице. След като приключиш с процедурата, сгъни маската и я пъхни в торбичката. Самата торбичка съхранявай в хладилника до следващото използване /трябва да е в рамките на седмицата/.

12. Свали изкуствените мигли с лекота

Напълни купа с гореща вода, покрий главата си с кърпа и се наведи над издигащата се пара. Резултатът: мигли, които се отлепят веднага, без да изпитваш затруднения. Коментари