Как да се обличаме според фигурата

Да си изберем подходящото облекло според фигурата ни понякога е доста труден процес.

Жените имат различно телосложение и ако нещо стои добре на една жена, може да е кошмарно за друга.

Не е хубаво и да се вярва сляпо на модните тенденции, защото дизайнерите обичат да обличат в дрехите си кльощави като клечки жени, а те носят няколко номера по-малки размери дрехи от средностатистическата жена.

Няма нужда да пълните джобовете на дизайнерите, ако една дреха не ви отива, но все пак да си я купувате, само защото е модерна. Това, което се иска от нас е да избираме така дрехите си, че те да прикриват нашите недостатъци и да подчертават нашите предимства.

Въпросът е какво да облечем, за да направим по-красива фигурата си. Това определено зависи и от типа фигура, която сме.

Как да се обличаме според 6-те типа фигура. Вижте коя е вашата.

1. Много слаба.

Жените, които са много слаби имат тънки и сухи тела. Това, което трябва да постигнат чрез облеклото си е да успеят да създадат илюзия в околните, че имат някакви извивки. Този ефект се достига с обличането на дрехи една върху друга – сако върху блуза или рокля върху панталони.

Може да се използва и друг елемент- волани, плисета. Те също придават обемна визия на тялото го правят да изглежда по-извито.

2. Закръглена нагоре.

Този тип фигура се характеризира с обем нагоре от ханша. Жените от този тип имат и по-голяма обиколка на гърдите от бедрата. Те биха искали да постигнат баланс и да отвлекат вниманието от горната част. Ефектът може да се постигне с обличане на блузи в по-тъмни тонове, като да се съчетаят с по-светли поли и панталони. Може да се акцентира на деколтета, които създават илюзия за дължина.

3. Закръглена надолу.

При този тип фигура жените се характеризират с по-широки бедра. Затова при тях е необходимо да отвлекат вниманието от ханша. Това се постига с носенето на блузи и ризи в светли тонове, които да подчертаят горната част от тялото. Съчетават се с тъмни поли и панталони. Ако искате пък приковат погледа към деколтето е хубаво да носят обемни гердани, висящи обеци или дълги верижки за врата.

4. Висока и източена.

Тези жени са малко по-пълни от много слабите, но пък са и много високи. Те имат сходен проблем при обличането – да постигнат извивките, които им липсват. Дрехите, облечени една върху друга също и за тях са добро решение. Ще им отиват разкроени поли и клош панталони.

5. Дребна.

Те са нисички, слаби, но пък нямат никаква талия. Почти нямат бюст. Жените с този тип фигура трябва да изградят илюзията за талия като поставят обемен колан, който да изпъква и да контрастира на блузата, роклята или полата.

6. Приятно закръглена.

Жените с приятни извивки по принцип се чувстват прекрасно в кожата си.

Мъжете харесват жените с извивки и затова е хубаво да се подчертаят с добре подбрани за случая дрехи. Това са дрехи, които се спускат по тялото или от материи надиплени на гънки по тялото. Широките дрехи са строго забранени, тъй като придават допълнителен нежелан обем на фигурата! Коментари