23 важни неща, когато сваляш килограми

Отслабването не е лесно, но пък не е и мираж, ако знаем какво точно да правим. Не е нужно да се подлагаме на изтощителни диети, просто спазвайте някои прости правила и винаги ще сте във форма. Ето ги и тях!

1. Намали темпото

Говорим за темпото, когато си на масата. Чувството на засищане не се появява поне до 20-та минута, затова често хората, които ядат бързо всъщност ядат повече, отколкото им е необходимо.

2. Упражненията не винаги водят до сваляне на килограми

Причината е, че мускулната маса тежи повече от мазнината. Затова понякога кантарът може да показва повече, въпреки че правиш упражнения. Обърни внимание на това как се чувстваш в дрехите си и какви са обиколките ти.

3. Не изключвай добрите мазнини

Поръчвай салата като предястие, когато ядеш навън. Причината е, че зехтинът, с който е овкусена, има засилващ ефект. Освен това тялото ни задължително се нуждае от малко мазнини с храната, за да гори мазнини.

4. Ранна вечеря

Колкото по-рано хапваш вечерята, толкова по-добре. 19 часа е перфектното време, защото организмът ти топи мазнините най-ефективно вечер и през нощта. Но ако ядеш пица в 10 вечерта, тялото ще се занимава да обработва нея и няма да стигне до мазнините на бедрата ви.

5. Преди фитнеса

Не яж нищо тежко поне час и половина преди кардио тренировката. Това само ще те забави. Естествените въглехидрати, като бананите са по-добри и топят бързо тлъстинките.

6. Внимавай с това смути

Смутито всъщност е повече калорийна бомба, отколкото плодова такава. Някои смутита имат много захар. Затова проверявай внимателно какво съдържат.

7. Стресът те прави по-тежка

Изследване показва, че когато си под стрес, автоматично започваш да гориш по-малко калории.

8.Изгаряне на мазнините

Как да изгориш 5 кг за дни дни? Молим те, недей! Нормално е да топиш по 0,500 кг на седмица, не повече. Иначе метаболизмът ти ще мине в режим на пестене – а това е обратният ефект.

9. Закуси добре

Доказано е, че ако ядеш яйца за закуска, се чувстваш много по-сита и си позволяваш да изкараш до обяд, без да хапваш нещо странично.

10. За йо-йо ефекта

Истинска класика. Три седмици, след като си ги свалила, си връщаш обратно килограмите. За да го избегнеш, стой далече от бързи и кратки диети. Вместо това можеш да промениш подхода си към храната.

11. Пий повече

Ако изпиваш по два литра вода на ден, ще сваляш килограми много по-бързо, защото водата стимулира метаболизма. Освен това действа много добре на кожата.

12. Свежи плодове 

Да, плодовете са здравословни. Но те съдържат и голямо количество захар. Не прекалявай, особено с ябълките. Със зеленчуците няма проблем. можеш да ги ядеш до безкрай.

13. Горещ съвет

Чилито, черният пипер и повечето лютиви неща стимулират метаболизма. Лютите чушки дори помагат тялото да не трупа излишна мазнина.

14. Кофеинов отскок

Едно еспресо, моля! Кафето също стимулира метаболизма. Изследване показва, че то ти дава повече енергия, когато го пиеш преди тренировка.

15. Позволи си по някое изкушение

Пълното ограничаване и храненето само с много нискокалорична храна може да доведе до етапа, в който тялото минава в режим на оцеляване и свалянето на килограми спира. Позволявай си веднъж седмично по нещичко.

16. Наполовина

Ето ти един трик: сготви си ориз, остави го в хладилника за поне 12 часа, притопли го. Това ти спестява до 50% от калориите му. Защото притоплянето гори част от нишестето, което ти не можеш да обработиш.

17. Тъжната истина

Алкохолът спира горенето на мазнини, докато тялото не ги абсорбира напълно.

18. Само пийвам

Гадно, но факт. Безалкохолните напитка също са доста калорични. Една чаша портокалов сок например съдържа 110 калории.

19. Шоколадово

Ново изследване показва, че шоколадът е добър да метаболизма ти. Но го ограничи – не повече от парченце – две на ден.

20. Движи се

Звучи досадно, но е факт! Всяко движение се брои и има значение. Не използвай често асансьора или ескалатора, ходи пеша и карай по-често колело.

21. Отслабвай докато спиш

Ако спиш по-малко от 6 часа на денонощие, качваш килограми. Трябват ти поне 8 часа сън.

22. Гладна диета

Ще те доведе до никъде. Защото, когато гладуваш, най-често губиш вода и мускулна маса.

23. Никакви въглехидрати

И това също не е добре. животът без хляб, паста и картофи би бил доста глупав. защото мускулите ти, сърцето ти и мозъкът се нуждаят от въглехидрати, за да работят.

  Коментари