Какво Ви пречи да свалите натрупаните килограми?

Какво Ви пречи да свалите натрупаните килограми? Има няколко неща, които те спират и ти не можеш да свалиш излишното тегло, въпреки че си вечно на някаква зверска диета, от която свят ти се завива.

Ако не промените тези моменти, повярвайте кантара няма да мръдне и грам. Научете се да разпознавате опасностите и да не нападате хладилника отново, само след като сте се хранила преди 15 минути.

Ям като прасе от сутрин до вечер. Каква е причината? Да видим.

Спасителят е налице – водата

Не пиете вода, а всъщност тя е напитката без калории. Необходими са ти поне три литра вода на ден и токсините, натрупани с години в организма ще изчезнат, защото водата ги “отмива”. В същото време водата те кара да се чувствате сити , въпреки че не съдържа калории. Когато ви се прияде нещо сладко, пий вода, така ще потиснете желанието. И ще си спестите някой излишен килограм.

Не мога да спя

Страдаш от недоспиване, а липсата на сън често пречи на контрола над теглото. Учените установили, че когато будуваме повече отколкото трябва и сме много уморени, се намалява нивото на лептина, а точно този белтък регулира апетита. Ако често претупваш съня, гладът се усилва и същевременно по-бавно се изгарят вече натрупаните калории. При хронично недоспиване се увеличава и хормона кортизон, който увеличава потребността на организма от въглехидрати.

Ям често, но съвсем малко

Ядете прекалено малко. Но в същото време имате нужда да дъвчете нещо непрекъснато, защото при хранене не се наяждате никога. Ами, за да не се чувствате гладна, но и да не трупате от гадните килограми, има решение. Яжте храна, богата на целулоза и вода. На целулозната храна ще и трябва много по-дълго време да се преработва, което от своя страна води и до по-продължително усещане за ситост.

Зависимост към сладкото

Носите блокчета шоколад непрекъснато. Хапвате си често и то на гладно. Само че усещането за глад не изчезва, дори напротив придобивате една постоянна зависимост към шоколада. Хубаво е да хапнете сладкото парченце след ядене и то поне 30 минути след това. Така няма да си изградите вредения навик, свързан със шоколада. Ако го ядете преди основното, то винаги ще сте със засилен апетит и вместо една, ще омитате по две чинии. А килограмите?

Чиния като за великан!

Всеки път си сипвате в големи чинии. Психологически това е неправилно. Чинията е голяма, съответно и яденето е повече. И колкото повече храна има пред вас, толкова повече ви се яде. Дори и да сте преяли пак гледате да си довършите всичко, което е останало в чинията.

Много по-разумно е да си сипвате в малки чинии. Ще ядете бавно, ще дъвчете продължително. Така само ще помогнете на стомаха, защото няма да има нужда да работи за петима. Бавното хранене е от полза, така стомахът ще има възможност да сигнализира на мозъка, че вече е пълен, а мозъкът от своя страна ще „спусне“ заповед за спиране на приема на храна.

Дай да видим какво дават по ТВ?

Все си хапвате докато зяпате телевизия. Нима не сте чували, че е много, ама много вреден навик. Мозъкът ни започва да асоциира телевизията с храненето. И така докато си гледате ТВ непрекъснато мислите за ядене, независимо дали сте гладна. Не се ли замисляте колко често несъзнателното приемате храна пред телевизора, което знате до какво води – повече килограми и вредни за организма храни. Постарайте се да ядете на едно и също място, без да се отвличате с телевизия, книга или друго.

А яйцето?

Организмът Ви страда от липса на хром? А точно хромът способства за загубата на тегло и намаляване на мазнините. Хром се съдържа в жълтъка на яйцето, малцът, мултивитаминните комплекси и минералните добавки. Препоръчителната днева доза хром е 200 мкг.

Защо не сложих пипер на яденето?

Винаги забравяте пипера. Но грешите! Червения пипер е познат с това, че съдържа веществото капсоицин. А това вещество потиска доста сериозно апетита и помага да се изгарят калории. Доказано е, че ако всеки ден употребявате червен пипер, калориите които поемате ще намалеят поне с 1000. Коментари