Какво да ядем на закуска, обяд и вечеря, за да отслабнем без лишения

Какво да ядем на закуска, обяд и вечеря, за да отслабнем без лишения?. Суперхраните са новото „уау“ за хората, които се опитват да водят здравословен начин на живот.

И колкото и да си скептична по темата или да гледаш на тях като на поредния трик от страна на хранителната индустрия, ще ти кажем, че все пак има продукти, които са полезни за твоето тяло.

Защото човек е това, което яде.

Ако успееш да вкараш в ежедневното си меню, дори и част от нашите предложения, ще видиш, че свалянето на килограми и махането на онези ужасно досадни няколко мазнини, ще ти се получи. Освен това ще заредиш тялото с коктейл от полезни вещества, които засилват имунната система и помагат срещу редица заболявания.

Закуска

Правилната храна сутрин разсейва глада през деня и носи усещане за ситост

1. Високомаслено кисело мляко

Нискомаслените продукти са нещото, което малко диетолози биха докоснали дори с пръчка. В тях има повече химия и вода, отколкото можеш да си представиш. Закуската трябва да е питателна. Препоръчваме високомаслено кисело мляко, комбинирано с овесени ядки или плодове, както и с мед. Киселото мляко засища, гори мазнини, изчиства червата. Овесените ядки са хранителни и дават енергия. А медът – той е полезен за почти всичко, най-вече за кожата ти.

2. Чиа

Единственото по-сложно нещо при чиата е, че трябва да бъде накисната от предната вечер. Тя е изключително полезна и неслучайно се препоръчва като заместител на плътни продукти в много десерти. Семената на чиа се подуват 10 пъти повече, след като се консумират, което оставя у теб чувството за ситост, а влакната в тях топят калории. Накисни я прясно мляко и я комбинирай с мед и манго.

3. Зелен чай

Изпий си кафето сутрин, то има страхотен стимулиращ ефекти е полезно. но не бива да прекаляваш. Като втора напитка си вземи зелен чай. Заради таниновата киселина в чая се съхраняват по-малко мазнини. Освен това той стимулира топлината в клетките и това води до една по-високо горене на калории.

4. Боровинки 

По принцип ги препоръчваме пресни. може да ги консумираш като десерт след закуската или да ги комбинираш с кисело мляко или нещо по твой вкус. Те са силен антиоксидант и наистина горят мазнини. Освен това засищат и почти нямат калории.

Обяд 

На обяд се наслади на повече зеленчуци и протеини

1. Рукола

Много по-полезна от всяка друга зелена салата, която можеш да опиташ. Руколата детоксикира и прочиства организма ти от вредни вещества. Освен това засища и може да се комбинира с множество плодове, зеленчуци,както и различни видове месо.

2. Горчив пъпеш

По-известен като момородика. Може да го откриеш в големите хранителни магазини или специализираните места за здравословна храна. От години горчивият пъпеш се използва в народната медицина от различни народи в Китай, Индия и Перу.Той има множество съставки, които стимулират организма ти да гори повече мазнини.Препоръчва се и когато се чувстваш отпаднала, гладна или просто не си добре. Комбинирай в салата, защото вкусът му е по-особен.

3. Лимони

Добрият стар лимон и до днес си остава изпитано средство за горене на мазнини, за опъване на кожата, за избелване. лимонът има високо съдържание на витамин C и е изключително полезен антиоксидант. Комбинирай с различни протеини като риба и бяло месо, а ако вкусът не ти пречи може да си ядеш по резен лимон на ден.

4. Тъмен шоколад

Само 40 г от него на ден са абсолютно достатъчни, за да те заситят. Всеки човек трябва да хапва по нещо сладко и тъмният или суровият шоколад са перфектният заместител на това. Той дава енергия, стимулира мозъка и освен това засища по най-бързия начин. Тъмният шоколад се гори много по-лесно и за много по-кратко време от всяко друго лакомство.

Вечеря

Вечер хапни нещо топло, ще те поддържа здрава и свежа

1. Савойско зеле

То води произхода си от средиземноморските диви видове зеле, които са особено разпространени и обичани в Западна Европа. То съдържа около 4% протеин, около 3-5% захар, 1% минерални соли и до 90 мг витамин С. Има още йод и калий и е истински убиец на калории. може да го готвиш или да го ядеш на салата.

2. Херинга

Омега-3 киселините са изключително важни и се съдържат най-наситено в морските продукти. Разбира се, не трябва да прекаляваш с тях. Веднъж в седмицата или максимум два пъти е напълно достатъчно. Богатата на омега-3 киселини херинга, е вкусна питателна и яденето й предотвратява образуването на нови мастни клети.

3. Сладки картофи

Те са перфектният заместител на нормалния картоф. За разлика от него сладките картофи не съдържат нишесте и всъщност не са въглехидрати.Те не са плод. Повече приличат на морков, отколкото на картоф, но са изключително вкусни, когато са пържени, сварени или задушени.със зеленчуци. Освен това съдържат бета каротин и калий и са почти нулеви калории.

4. Спанак

Изключително добре наситен на минерали и желязо, спанакът е полезен и вкусен, освен това може да се яде в най-различни състояния и се комбинира добре с други храни. Високото му съдържание на растителни вещества го прави изключително хранителен и помага на тялото да гори мазнини Коментари