Дишане за отслабване – гарантирано, без диети

От дълбока древност хората са използвали техниката за дълбоко диафрагмено дишане, за да поддържат тялото в добро здравословно състояние. Новородените бебета също дишат “с корема” си. по време на растежа диафрагмалните мускули се развиват все повече и повече, и дишането се “качва” към гърдите. Съвременният възрастен човек диша с едва 20% от белите си дробове, т.е. дишането му е повърхностно.

Методът, който в последните години стана известен с това, че се практикува от най-известните холивудски звезди като Дженифър Лопес, Дженифър Анистън, Скарлет Йохансон, Деми Мур и други, обещава намаляване на талията с цели 10 сантиметра само за 7 дни.

Отслабването е гарантирано, дори без да променяте по никакъв начин хранителния си режим. Е разбира се няма да навредите на тялото си, ако ограничите захарта и въглехидратите. Все пак, ако волята за диета не е на ваша страна, се постарайте да положите поне малко усилия и започнете да правите тези лесни упражнения за дишане.

Не се изисква нито специален спортен екип, нито спортна зала. Всяка сутрин вкъщи може да отделяте, не повече от 20 минути.

Режимът се състои от специални упражнения за дишане, които освен че ускоряват метаболизма, съдействат и за повишаване на имунитета.

Като най-важното правило е да се спазва строго последователността на дишане, твърдят лекарите диетолози. Дихателните упражнения се правят рано сутрин, задължително на гладно. Тренировката трае около 15-20 минути.

Смятате, че е прекалено хубаво, за да е истина? Оказва се обаче, че резултат има, при това също толкова ефикасен, колкото ако гладувате с месеци.

Нека преминем към самите дихателни упражнения за отслабване.

Упражнение номер 1 

Легнете на пода по гръб. Лека свийте краката в колената.

Вдишайте – закръглете корема.

Издишайте – приберете корема.

Правете упражнението в продължение на две минути. Останете в

Упражнение номер 2 

Останете на пода в същата поза.

Вдишайте и отново закръглете корема, пребройте до две.

Издишайте като се опитате да стегнете силно корема.

Пребройте отново до две.

За да има по-голям ефект си помогнете с длани и се опитайте да натегнете пресата.

Това упражнение се изпълнява в продължение на 10 минути.

Упражнение номер 3 

Вдишайте и отново окръглете корема.

На издишване се наклонете наляво или надясно и се опитайте да издишате колкото можете повече въздух.

След това се опитайте да стегнете силно корема.

Опитайте се да задържите дъха си възможно по-дълго

Изпънете се и бавно пребройте до десет, като периодично натягате пресата.

Накрая отново вдишайте.

Правете това упражнение в продължение на 3 минути.

Още ползи от дихателните упражнения

Дихателната гимнастика не само ще ви помогне да отслабнете, но ще подобри паметта, ще увеличи възможността за концентрация, зрението, лекува мигрена.

Дихателните упражнения повлияват изключително благоприятно на дихателната система, като облекчават симптомите при астма, бронхит, вирусни инфекции, алергии.

Особено подходящи за хора, които искат да откажат цигарите. Коментари